Vem bestämmer över din garderob?

Ytan – kläder, kroppsutsmyckning och symboler – skickar signaler vare sig vi vill eller inte. Vad signalerar du på jobbet? Och vem har egentligen makten över din garderob? Det fördjupar vi oss i Akademikerns tema. Nya numret av Akademikern landar i din brevlåda i dag. Och finns förstås på akademikern.se

I Akademikern nummer 3 träffar vi kuratorn Charlotta Berg. Hon jobbar med insidan men vet att utsidan räknas. Och hon har haft anledning att tänka efter. När cheferna på sjukhuset ville att kuratorerna skulle arbeta i sjukhuskläder protesterade de. En personlig yta är viktigt för att bygga relationer, menar hon.

Det tycker också socialpedagogen Matilda Svensson som tvingades sluta sitt jobb på grund av en piercing. Nu arbetar hon i en verksamhet som ser mångfald som en styrka. Och så djupdyker vi i din garderob. Är det du eller chefen som har makten över den?

Vi träffar också miljöpartisten och statsvetaren Linnéa Engström som ger oss inblick i sin karriär. Hon turnerade i Europa med en feministisk teatergrupp, fann ett politiskt engagemang och bytte scen. Nu är Europaparlamentet i Bryssel hennes scen.

Att arbetsvillkoren i den sociala barn- och ungdomsvården är tuff på många håll i landet är känt. Nu, drygt ett år efter den tragiska händelsen då Yara dödades, kommer satsningarna.

I maj höll Akademikerförbundet SSR kongress. Temat var öppet Sverige, 68 motioner avhandlades och en ny styrelse valdes. Akademikern rapporterar vad som beslutades.

Hör gärna av dig och berätta vad du tycker om Akademikern: red@akademikern.se Tidningen är till för dig och vi vill att den ska kännas angelägen. För att lyckas med det behöver vi din feedback. Vill du diskutera med andra medlemmar? Starta och delta i diskussioner på förbundets sajt: akademssr.se

Trevlig läsning!