Vi söker Regionalt skyddsombud i Skåne

Vi söker dig som vill ta ett uppdrag som regionalt skyddsombud på 30 procent för privata företag och organisationer inom Skåne län. 

Uppdraget är att verka för en bättre arbetsmiljö inom privata företag och organisationer i privat sektor genom att aktivera och främja samarbetet mellan arbetsgivaren och arbetstagarna. Tyngdpunkten ligger i att förmå arbetsgivaren och arbetstagarna att arbeta förebyggande med arbetsmiljöfrågorna på arbetsplatsen.

Du ska även verka för att lokala skyddsombud utses och att skyddskommittéer inrättas, där villkoren för detta är uppfyllda.  

Vi ser gärna att du har erfarenhet av fackligt arbete i allmänhet och arbetsmiljöarbete i synnerhet. Har du erfarenhet av privata sektorn är det en fördel men inget krav. Framför allt så är det rätt personlighet som är avgörande för om du ska lyckas med uppdraget.

Att vara regionalt skyddsombud är ett förtroendeuppdrag vilket innebär tjänstledighet från ordinarie arbetsuppgifter. Förbundet står för ersättning av lönebortfall, ett månatligt arvode samt utbildning för uppdraget. Omfattningen är 30 % och mandatperioden är ett år. Uppdraget förutsätter körkort och tillgång till bil.

Vi söker dig som är självständig, gillar att träffa nya människor och har erfarenhet av arbetsmiljöarbete, till exempel som skyddsombud.

Är du intresserad, eller känner någon som borde vara det, hör av dig till Maja Todorovic, ombudsman och ansvarig för arbetsmiljö, på telefon 0706-154442 maja.todorovic@akademssr.se

Vi vill ha din intresseanmälan senast 2020-02-29.