Vinstregn över Akademikern

På torsdagskvällen vann Akademikern Tidskriftspriset för årets omgörning. Hurra! Det har varit en otrolig höst med många fina utmärkelser.

Efter omgörningen av Akademikern, som lanserades i sin nya form vid årsskiftet, har utmärkelserna regnat över tidningen. Och i går var det dags igen. Tidskriftsprisets jury motiverade vinsten så här:

”Omstöpningen är så remarkabelt elegant utförd att det inte går att värja sig. Med konsekvent formtänk och läckra detaljer blev en anonym tidskrift förvandlad till eftersträvansvärt och sobert magasin som efter pärm-till-pärm-läsning fungerar utmärkt som soffbordsrekvisita. Bäst i klassen: Akademikern.”

På redaktionen är vi såå stolta och glada över att tidningen får så mycket uppmärksamhet. Men allra tacksammast är vi över läsarnas engagemang i tidningen. Hur ni nummer efter nummer bjuder in och berättar om er vardag i med- och motgång, och samtidigt ger inblick i arbetet med högaktuella samhällsfrågor. Tusen tack! Fortsätt att höra av er med tips, ris och ros. Det är så tidningen utvecklas på bästa sätt, och den är ju till just för er.

Tidigare i höst kammade Akademikern hem förstaplatsen i Svenska Publishingpriset kategori yrke och bransch, och tredjeplatsen i Svenska Designpriset.

/Åsa Bolmstedt, Kajsa Isenberg och Sandra Johnson

Chefredaktör, art director och assisterande art director