Akademikern

Egenföretagare

För dig med eget företag

Det är mycket du förväntas kunna som egenföretagare. För att kunna konkurrera på marknaden måste du och ditt företag ständigt utvecklas, så varför inte göra det lättare och billigare för dig?

Att hänga med i utvecklingen och att sålla i informationsflödet kan vara både tidskrävande och kostsamt. Men som egenföretagare får du individuell och yrkesrelaterad rådgivning och service genom Akademikerförbundet SSR:s Egenföretagarservice.

Vi har en unik kunskap om de verksamhetsområden där förbundets medlemmar är aktiva. Kombinationen av kunskap om din bransch och yrkesroll, tillsammans med mångårig erfarenhet av egenföretagarfrågor, finner du ingen annanstans. Vi hjälper dig också med juridisk rådgivning, arvodesrådgivning, nätverkande och försäkringslösningar.

Medbestämmandelagen, MBL, ger de fackliga organisationerna rätt att förhandla för arbetstagaren i förhållande till arbetsgivaren. För dig som är egenföretagare, har vi ingen förhandlingsrätt om du kommer i en tvist med en uppdragsgivare, en delägare eller en kund. För att trygga dig som är egenföretagare har vi ett bra försäkringspaket, bestående av en heltäckande företagsförsäkring, en liv- och olycksfallsförsäkring. Läs mer under försäkring.

Inte medlem än? Läs mer om medlemskap här.