Akademikern

Juridisk rådgivning

Förmån för egenföretagare

Går du vilse i det juridiska? Genom förbundets Egenföretagarservice och ombudsmännen på SSR Direkt har du tillgång till erfarna förhandlare och jurister som kan hjälpa dig med att granska avtal och redogöra för lagar.

Alla företag behöver bra avtal som säkrar affärerna och tryggar företaget. Tillsammans med Avtal24 har Akademikerförbundet SSR utvecklat ett samarbete som ger alla våra egenföretagare möjlighet att skriva bland annat testamente, äktenskapsförord, konsultavtal, aktieägaravtal, kompanjonsavtal, offerter och fullmakter.

Du kan antingen skriva avtal själv online eller tillsammans med en jurist via telefon med 50 procents rabatt. Du bestämmer själv innehållet i avtalen, men behöver inte kunna något om affärsjuridik. Som egenföretagarmedlem har du även tillgång till affärsjuridisk rådgivning. Om du väljer att skriva avtalet online svarar du på ett antal frågor, samma som juristen skulle ställa till dig vid ett möte. Utifrån dina svar skapas sedan ett skräddarsytt avtal som skickas direkt till din e-post som en pdf.

Detta får du:

  • 60 minuter kostnadsfri affärsjuridisk rådgivning tillsammans med en jurist på Avtal24.
  • Fri tillgång till samtliga företagsavtal samt testamente och äktenskapsförord online. Alternativt till 50 procent rabatt tillsammans med en jurist.
  • 20 procent rabatt på alla övriga avtal.
  • Juridisk kompetens tillgänglig dygnet runt, alla dagar i veckan.

För att ta del av förmånerna behöver du registrera dig på Avtal24:s hemsida. Du förbinder dig inte till något i samband med registreringen.