Akademikern

Lön

Har du lönen du förtjänar?

Har du en rimlig lön för det jobb du gör? Saco Lönesök är ett unikt verktyg för dig som medlem i ett förbundet och som vill jämföra din lön med andra akademiker.

Som medlem i Akademikerförbundet SSR kan du få personlig lönerådgivning av våra experter på SSR Direkt inför din löneförhandling. Via våra lokala föreningar och företrädare hos arbetsgivaren får du också bra hjälp och de färskaste uppgifterna. I länken kan du också hämta argument för varför du är värd en högre lön än den du har.

Saco Lönesök

Du har även tillgång till Sveriges största databas för akademikerlöner, Saco Lönesök. Här kan du söka på olika uppgifter, som exempelvis examinationsår och befattning, och framställa lönestatistik efter dina egna önskemål. Statistiken grundar sig på över 300 000 medlemmar och är Sveriges största databas för akademikerlöner.

Löneuppgifter från förbundens löneenkäter innehåller data från både privat- och offentliganställda medlemmar. Löner på det offentliga området kommer direkt från de offentliga arbetsgivarna. Databaserna innehåller olika bakgrundsvariabler. I löneenkäten finns till exempel uppgifter per utbildning vilket inte finns med i de offentliga arbetsgivarnas underlag.

Sök lön i Saco Lönesök.