Akademikern

Speciellt för dig som är personalvetare

Speciellt för dig som är personalvetare

Som personalvetare får du ta del av erbjudanden och tjänster speciellt anpassade efter dina behov. Allt ifrån Personalvetardagarna till kostnadsfria seminarier om professionsfrågor.

Som personalvetare har du särskilda behov för att utvecklas och växa i din yrkesroll. Och vi gör vårt bästa för att tillgodose dina behov.

HR- nyheter och -trender

Hösten 2015 startade Akademikerförbundet SSR:s nya HR-trendbrev, som du får en gång per månad. Med nyheter, debatt, trender och aktiviteter inom förbundet och inom branschen. För dig som arbetar med HR-inriktning eller har en bakgrund som personalvetare. Här hittar du trendbreven.

Vårt nya personalvetar- och HR-forum

Varmt välkommen till vårt nya HR-forum: Ett rum för diskussioner om HR-arbetet i hela dess bredd och om yrkesroll och villkor. Ett forum för inspiration, tips och råd där vi kan utbyta idéer.

Forumet hittar du här på förbundets webbplats. Logga in med ditt medlemsnummer för att kunna gå med. Medlemsnumret står stämplat vid adressen på tidningarna du får från oss. Du kan också ringa vår medlemsservice för att få hjälp på telefon 08-617 44 70.

Personalvetardagarna

Varje år arrangerar Akademikerförbundet SSR Personalvetardagarna. Där får du möjlighet att träffa branschkollegor från hela landet för att diskutera och utbyta erfarenheter. Vässa din egen kompetens genom att lyssna på expertföreläsare och låt dig inspireras av dem som har förmågan att se framåt trots motgångar. Missa inte ett gyllene tillfälle att nätverka och lära av andras erfarenheter av viktiga frågor och utmaningar du möter i din arbetsvardag.

Personalvetardagarna 2016 genomförs i Stockholm 6-7 april. Program och anmälan hittar du på konferensens hemsida.

Magnus Söderström-priset

Magnus Söderström-priset är Sveriges främsta HR-utmärkelse. Det delas ut av Akademikerförbundet SSR, Växjö kommun och Linnéuniversitetet sedan 2010. Pristagaren ska ha gjort en betydande insats för HR i Sverige. Priset delas ut vid Personalvetardagarna.

Kostnadsfria seminarier kring aktuella professionsfrågor

Varje år genomför vi cirka 30 seminarier för våra yrkesverksamma medlemmar, väl spridda över Sverige. Vi hittar ämnen och teman som ger stöd och ny kunskap till yrkesutövningen. Förbundet samarbetar med etablerade föreläsare och intressanta företag och organisationer vid seminariernas genomförande.

Tidningar

Våra medlemmar som arbetar med HR-inriktning får, förutom tidningen Akademikern, kostnadsfritt vår specialtidning Chefstidningen, ett HR- och ledarskapsmagasin för akademiker.