Akademikern

Speciellt för dig som är personalvetare

Speciellt för dig som är personalvetare och inom HR

Som personalvetare får du ta del av erbjudanden och tjänster speciellt anpassade efter dina behov. Allt ifrån vår konferens Mötesplats HR, vår tidning "Chefstidningen" till kostnadsfria seminarier om professionsfrågor.

Som personalvetare har du särskilda behov för att utvecklas och växa i din yrkesroll. Och vi gör vårt bästa för att tillgodose dina behov.

HR- nyheter och -trender

Hösten 2015 startade Akademikerförbundet SSR:s nya HR-trendbrev, som du får en gång per månad. Med nyheter, debatt, trender och aktiviteter inom förbundet och inom branschen. För dig som arbetar med HR-inriktning eller har en bakgrund som personalvetare. Se till att du är registrerad att du jobbar med HR, så du inte missar något av breven!

Dessutom påbörjas nu en följetong av trendspaningsartiklar inom HR. De släpps på hemsidan, via mailutskick och i våra sociala medier. Diverse blogginlägg kring personal- och beteendevetenskap syns även där. 

Mötesplats HR

Varje år arrangerar Akademikerförbundet SSR Mötesplats HR. Där får du möjlighet att träffa branschkollegor från hela landet för att diskutera och utbyta erfarenheter. Vässa din egen kompetens genom att lyssna på expertföreläsare och låt dig inspireras av dem som har förmågan att se framåt trots motgångar. Missa inte ett gyllene tillfälle att nätverka och lära av andras erfarenheter av viktiga frågor och utmaningar du möter i din arbetsvardag.

Mötesplats HR genomförs i Stockholm 25-26 april 2018. Program och anmälan hittar du på konferensens hemsida.

Magnus Söderström-priset

Magnus Söderström-priset är Sveriges främsta HR-utmärkelse. Det delas ut av Akademikerförbundet SSR, Växjö kommun och Linnéuniversitetet sedan 2010. Pristagaren ska ha gjort en betydande insats för HR i Sverige. Priset delas ut vid Mötesplats HR.

Kostnadsfria seminarier kring aktuella professionsfrågor

Varje år genomför vi cirka 30 seminarier för våra yrkesverksamma medlemmar, väl spridda över Sverige. Vi hittar ämnen och teman som ger stöd och ny kunskap till yrkesutövningen. Förbundet samarbetar med etablerade föreläsare och intressanta företag och organisationer vid seminariernas genomförande.

Tidningar

Våra medlemmar som arbetar med HR-inriktning får, förutom tidningen Akademikern, kostnadsfritt vår specialtidning Chefstidningen, ett HR- och ledarskapsmagasin för akademiker.

Förbundet samverkar med lärosäten, professionella nätverk och andra aktörer inom HR-fältet utifrån vårt engagemang i utbildningen, forskningen och villkoren för yrkesutövningen. Till exempel Personalvetarnas Riksförbund, P-Riks, och Sveriges HR-förening.

Samarbeten och medverkan

Vi samarbetar även med olika lärosäten för att medverka på deras personalvetar-/HR-dagar. För att synliggöra professionen ännu mer medverkar vi och pratar om personalvetare i sammanhang där studievägledare eller liknande deltar. Till exempel har SACO diverse träffar där vi berättar om professionen, vi anordnar även en egen studie- och yrkesvägledarträff för att berätta om våra medlemmars utbildning och yrkesliv.