Akademikern

Delta i #LönHelaDagen inför den 8 mars!

Sedd av 81

Jämställdhet. För sjunde året i rad genomförs kampanjen Lön hela dagen för jämställda löner! Vill du vara med och engagera människor på din ort?

Senast ändrad 16:51, 10 Jan 2018

Förra året var löneskillnaden mellan kvinnor och män 12,5 %. Omräknat i tid under en arbetsdag från kl. 8-17 betyder det att kvinnor under det gångna året jobbat gratis efter klockan 16:00, varje dag. Män har betalt för hela sin arbetsdag, till kl. 17:00. Löneskillnaderna mellan kvinnor och män minskar – men det går för långsamt. Tillsammans arbetar vi för att öka takten så att kvinnor får betalt för hela sin arbetsdag!

16:00-rörelsen är en sammanslutning av politiska kvinnoförbund, fackförbund och kvinnoorganisationer som driver kampanjen Lön hela dagen. Sedan vi bildades 2012 har klockslaget flyttats fram från kl. 15:51 till kl. 16:00 – därav namnet.

Fotografering 15 februari

Det nya klockslaget i kampanjen avslöjas den 15 februari 2018. Då samlas vi också för att ta en bild av de nya siffrorna i klockslaget. I Stockholm samlas vi på Sergels torg. Den som vill genomföra en egen lokal fotografering får mer än gärna göra det. Välj gärna en central plats dit många lätt kan ta sig. Fota och lägg upp på sociala medier med hashtaggen #lönheladagen.

Andra sätt att engagera sig

Andra sätt att engagera sig på inför och på den 8 mars är att samla underskrifter från andra organisationer i 16:00-rörelsen som finns på din ort och skicka en debattartikel till er lokaltidning (kontakta oss för ett färdigt textunderlag och info om undertecknande). Vilka som ingår i rörelsen ser du längst ner.

Eller engagera dig i den digitala kampanjen för jämställda löner genom att dela vårt budskap i sociala medier: Efter kl. 16:XX jobbar kvinnor gratis. Varje dag. Dags för #lönheladagen!

Följ kampanjen

Gå gärna med i Facebookgruppen för lokala ambassadörer eller anmäl ditt intresse till info@sverigeskvinnolobby.se. Du hittar också kampanjen på följande plattformar: Facebook,  Twitter, och Instagram.

up 16