Akademikern

Kärlek är också att öppna dörrar

Sedd av 72

Arbetsmarknad. Kärlek är inte bara tvåsamhet och romantik. Det är också att hjälpa våra medmänniskor och öppna dörren till vårt samhälle – och vår arbetsmarknad.

Senast ändrad 07:04, 14 Feb 2018

Det är inte lätt att vara helt ny i en stad eller ett land där man inte känner någon. Där man inte har ett nätverk som kan öppna dörrarna på arbetsmarknaden. Det gäller inte minst för våra många nyanlända akademiker. Därför har vi på Akademikerförbundet SSR startat ett samarbete med Yrkesdörren.

Yrkesdörren skapar möten mellan etablerade svenskar och nya svenskar. Målet är dels att hjälpa nya svenskar att bygga upp nätverk i Sverige, men också att få etablerade svenskar att bli bättre på att tillvarata den kompetens som personer med utländsk bakgrund har. På så sätt kan vi alla bidra till att förbättra etableringen och hjälpa arbetsgivare att hitta talanger bortom de intrampade stigarna.  

Både etablerade och nyanlända registrerar sig hos Yrkesdörren och matchas med någon i samma bransch för att snacka jobb och öppna dörren till nya kontakter. Låter det intressant?

Så här gör du!

• Gå in på Yrkesdörrens hemsida och registrera dig. Det tar cirka tre minuter.

• Yrkesdörren matchar dig med en deltagare med likartat yrke och/eller branschvana och som talar något av de språk som du talar.

• Deltagaren kontaktar dig och ni stämmer möte. Det räcker att ni ses en timme.

• Om du kan förmedlar du vidare deltagaren till två relevanta kontakter i ditt nätverk och blir därmed ”Dörröppnare”.
 

Öppet Sverige

Sedan 2015 har förbundet arbetat med fokusområdet Öppet Sverige. Vi tar vårt avstamp i förbundets värdegrund där öppenhet och demokrati är lika självklara som de mänskliga rättigheterna och alla människors lika värde. 

Vi är stolta över att Sverige är ett land som tar emot människor på flykt undan krig och andra katastrofer. Och vi är stolta över det engagemang som våra medlemmar känner och den vilja som finns att stötta och hjälpa de människor som kommer till vårt land.

Så här på alla hjärtans dag vill vi därför hylla kärleken till vår nästa. Kärleken i att hjälpa, stötta och ge våra nyanlända grannar, vänner och kollegor möjlighet till en ljus framtid i Sverige. Vi skickar ut den varmaste av alla hjärtansdagshälsningar till alla våra nyanlända och alla våra medlemmar som gör Sverige till en kärleksfullare plats. Kärlek är också ett öppet Sverige!

up 41