Akademikern

Nyheter om din a-kassa

Sedd av 230

Ny avgift och ny medlemsportal. Det är några av de förändringar som Akademikernas a-kassa aviserar inför det kommande året.

Senast ändrad 15:15, 6 Dec 2017

Från den 1 januari är medlemsavgiften i Akademikernas a-kassa 110 kronor. Det är en av de mest prisvärda försäkringarna på marknaden för dig som är akademiker. Är du inte medlem, men vill bli, Stäm gärna av med de medlemmar som inte är med i a-kassan om de vill gå med för att också kunna ta del av er inkomstförsäkring.  

Dock så borde den totala avgiften för dig som är med både i a-kassa och fack kommer under 2018 inte bli högre eftersom det införs en skattereduktionen på 25 procent för fackavgiften den 1 juli, förutsatt att inte förbundsavgiften höjs.

Utbetalning och betalsätt

Vill du inte vänta en månad på din ersättning? Nu kan arbetslösa medlemmar få sin ersättning utbetald varje vecka istället för varannan. Självfallet kan du även välja att få månadsutbetalningar om det passar bättre. 

Akademikernas a-kassa har också återlanserat sin Medlemsportal där du som är medlem kan se betalsätt (de som betalar via oss kan se senaste årets inbetalningar), medlemskapstid och även uppdatera dina kontaktuppgifter. Du loggar in enkelt och snabbt med ditt bank-id. Testa gärna själv på AEA:s hemsida.

up 19