Akademikern

Säsongspremiär för Socialtjänstpodden!

Sedd av 165

HR. Socialtjänstpodden är tillbaka efter sommaruppehållet! Denna vecka pratar vi rekrytering med HR-konsulten Linus Holmgren som rekryterar socialsekreterare via sociala medier.

Senast ändrad 08:27, 13 Sep 2017
Josefine Johansson intervjuar Linus Holmgren, HR-konsult i Vallentuna kommun om rekrytering.
The SoundCloud content at https://soundcloud.com/user-828480428/hur-rekryterar-man-till-socialtjansten is not available, or it is set to private.

Personalomsättning, konsultkostnader, svårigheter att rekrytera är ord som vi ofta förknippar med socialtjänsten idag. Hur kan en kommun väcka intresset hos socionomer bland mängder av annonser?

I höstens första avsnitt av socialtjänstpodden pratar Josefine Johansson med Linus Holmgren som är HR-konsult i Vallentuna kommun som blivit kända för att rekrytera socialsekreterare via sociala medier.

– Med LinkedIns hjälp kontaktade vi socialsekreterare i närområdet, knackade dem på axeln och berättade om Vallentuna kommun och det arbete vi gör, berättar Linus.

Att lyfta fram socialsekreterares beskrivning av hur arbetet i Vallentuna fungerar tillsammans med bra villkor och god löneutveckling tror Linus är de viktigaste faktorerna till att fler socialsekreterare söker sig till kommunen idag.

up 33