Akademikern

Socialsekreterare

Karlshamns kommun
Heltid
Karlshamns kommun ligger längs kusten i mitten av Blekinge och är omgiven av såväl sjöar, naturområden som naturreservat. Karlshamn lockar varje år, många besökare att koppla av och njuta av skärgården och andra uppskattade arrangemang runt om i Karlshamn. Kommunen består av drygt 32 000 invånare och har ca 3000 medarbetare, vilket gör Karlshamn till en av Blekinges största arbetsgivare. Karlshamn har funnits i 350 år och står i ständig utveckling. Just nu pågår en stor satsning på utbildning, folkhälsa och för ett välmående Karlshamn, liksom teknik och på högfunktionella boenden. Utöver pågår en satsning kring samarbete mellan högskola och näringsliv. Allt för att skapa ett trivsam och tryggt Karlshamn.

Hej!

Jag heter Ann-Charlotte Nord och har nyligen fått uppdraget att verka som enhetschef för Utredning barn- och unga i Karlshamn. Arbetet som enhetschef ser jag som en spännande och utmanande uppgift. Det är ett privilegium att få vara en del i utvecklingen av det förebyggande arbetet för barn och unga. Genom god kompetens på våra medarbetare och kvalité på kommunens insatser skapar detta både trygghet för såväl medarbetare som samhällsmedborgare.

I dagsläget består utredningsgruppen av en 1:e socialsekreterare och sex socialsekreterare som behandlar ansökningar, anmälningar samt uppföljning av insatser. Framöver kommer gruppen att utökas med ytterligare två socialsekreterare som i dagsläget ingår i en av våra övriga enheter. Socialsekreteraren ges gott stöd av 1:e socialsekreterare som handleder i ärenden och finns tillgänglig vid socialsekreterarens behov.

Som socialsekreterare får du under en tid möta människor, både unga ( 0-18) och deras familjer och vara en del i deras liv. Du har även kontakt med andra myndigheter och personer i barnets/den unges nätverk. Vi arbetar aktivt med att hitta lösningar för barn/unga och deras familjer.

Utredningsgruppen barn- och unga, söker dig som vill göra skillnad och tycker om att arbeta för en förändring för barn/unga och deras familj. Vi söker dig som är socionom och som gärna har erfarenhet av barnavårdsutredningar. Om du inte har någon erfarenhet finns möjlighet att erbjuda dig mentorskap under den tid du har behov av stöd och hjälp i ditt dagliga arbete.

Kvalifikationer

Socionomexamen och vi välkomnar både erfarna och nyutbildade socionomer. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift utifrån din roll som myndighetsperson och kan handläggningsrutiner samt strukturera ditt arbete och har datavana.

Körkort B är ett krav.

Personliga egenskaper

Du är som person, stabil, trygg och ansvarsfull. Du tar initiativ till utveckling samt möter utmaningar och nya förutsättningar med ett positivt förhållningssätt. Du har förmågan att arbeta självständigt och i nära samverkan till andra.

Arbetstid/varaktighet

Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid.

För mer information kontakta

Ann-Charlotte Nord, enhetschef 0454-81710

Sista ansökningsdag:

18.01.31

Om du har frågor, så får du gärna höra av dig så berättar jag mer!

Sista ansökningsdag:

2018-01-31 Sök tjänsten