TEST CTA PAGE

Donald Trump har lovat det amerikanska folket en skattesänkning som julklapp och den här gången verkar han kunna hålla vad han lovat, efter att även senaten godkände förslaget med siffrorna 51-48 tidigt på onsdag morgon svensk tid.

I skrivande stund skulle kongressens representanthus efter visst sjabbel just rösta igenom förslaget så att det senare i veckan skulle kunna skrivas under av presidenten.

AltPå onsdagen förberedde samtidigt Donald Trump ett event för att fira framgången i Vita huset.

Men få amerikanerna vill ha presidentens julklapp. Endast 24 procent stöder reformen enligt en färsk undersökning gjord av NBC och Wall Street Journal. 41 procent av amerikanerna anser att skattereformen är en dålig idé och hela 63 procent anser att den är främst gynnar de rikaste och företagen.

”Det här är den värsta reformen som någonsin lagts fram i den här kammaren. Det är en skam att reformen verkar gå igenom”, sa demokraternas ledare i representanthuset Nancy Pelosi och hon fick medhåll av sin kollega, minoritetsledaren i senaten Chuck Schumer.

”Än en gång när republikanerna genomför en skatteförändring kommer det att gynna de rikaste och inte de amerikaner som verkligen skulle behöva den. 80 procent av pengarna från den här reformen kommer att gå till dem med högst inkomster ”, sa Chuck Schumer.