Om UUA-projekten

Logga för projekten UUA - Universell Utformning av Arbetsplatser

UUA bör vara en självklar del av arbetslivet. Vi erbjuder utbildningar i flera steg och bygger upp ett lärandeforum där olika verksamheter samverkar för att hitta nya vägar framåt.  

Akademikerförbundet SSR driver sedan 2018 i samarbete med flera andra organisationer och företag projekt för universell utformning av arbetsplatser. Arbetet sker i bred samverkan med flera andra organisationer och företag. Det medfinansieras av Europeiska Socialfonden (ESF) och bidrar till de globala målen i Agenda 2030.

Arbetet sker i bred samverkan med CSR Sweden, Forum, Funktionsrätt Sverige, IF Metall, KFO, Randstad, Sveriges Företagshälsor, Swedavia och Vasakronan.

Det första projektet inleddes 2018 med fokus på att genom utbildningar bidra till ett perspektivskifte, och avslutades under april 2020. Det andra projektet (Lärandeforum UUA) inleddes 2019 med syfte att genom bland annat utbildning och nätverksbyggande etablera ett långsiktigt hållbart nationellt forum för lärande och strategisk påverkan kring universell utformning av arbetsplatser.

Projektgruppen kommer gärna och träffar dig och din arbetsplats för att berätta mer om UUA och möjligheter till samarbete. Kontakta Dolores Kandelin Mogard, projektledare för Lärandeforum UUA.

 

Loggar för UUA-projektens samarbetspartners

Vad är UUA?

Universell Utformning av Arbetsplatser, UUA, är modellen för hur moderna arbetsplatser blir framgångsrika genom att passa alla.

Vad är UUA?

Universell Utformning av Arbetsplatser, UUA, är modellen för hur moderna arbetsplatser blir framgångsrika genom att passa alla.

Läs även

Åsa LC.tidningsvägg (2)webb.jpg

Utvecklingslabb: Det komplexa ledarskapet och att leda på distans

Välkommen till den andra av tre seminarier om lärdomar från coronakrisen för Universell Utformning av Arbetsplatser, UUA.

Läs mer
Dolores_Markus_debattreplik.jpg

Debattreplik: "Framgångsrika arbetsplatser diskriminerar inte”

Diskussionen borde inte handla om att vara för eller emot aktivitetsbaserade kontor. Men med Universell Utformning av Arbetsplatser, UUA, kan vi få rätt person till rätt plats, skriver Dolores Kandelin Mogard och Markus Furuberg från Lärandeforum UUA i en debattreplik.

Läs mer
handskakning_handshake-3382503.jpg

Universella arbetsplatser nödvändigt när allt ställs på ända

I Coronakrisens spår behöver många arbetsplatser snabbt få in nya anställda med olika bakgrunder. Då gäller det att stå redo.  

Läs mer
PeO Hedvall med illustration2.jpg

När isolering blir mainstream händer något

Nöden är uppfinningarnas moder. I kölvattnet på covid-19 får massvis av anställda uppleva en del av de begränsningar som personer med funktionsnedsättning tvingas hantera varje dag.

Läs mer