Bli UUA-coach på din arbetsplats

Har din arbetsplats bestämt sig för att satsa på Universell Utforming av Arbetsplatser (UUA)? Då är det läge för en coachutbildning.

För att gå coachutbildningen bör du redan ha bekantat dig med UUA genom till exempel en grundutbildning.

Budskapet om den universella utformningen av arbetsplatsen behöver många spridare för att det ska bli verklighet. Därför erbjuder vi den här UUA-coachutbildningen, så att du som går den kan bli en UUA-coach för din egen organisation eller de kunder du möter om du är konsult.

Under UUA-coachutbildningen får du den kunskap, de metoder och verktyg som du behöver för att ta frågorna vidare och kunna göra din organisation/företag mer universellt utformad.

För att delta behöver du ha mandat så att du kan ta UUA-resan vidare på hemmaplan efter utbildningen. Målgrupp är t ex personer med ansvar för rekrytering, arbetsmiljöfrågor, fysisk utformning av lokaler, antidiskrimineringsarbete, tillgänglighet. Du kanske har en funktion inom HR, fastighetsansvar eller är fackligt skyddsombud på din arbetsplats. Det viktiga är att du kan och vill ta UUA vidare i din eller dina kunders organisation.

"Bra varierat med teori och övningar!"
Deltagare i utbildningen

Kontaktperson är processledare Gunnar Villevinge.

Efter utbildningen får du ett digitalt intyg. I intyget kan du också läsa mer om innehållet i utbildningen.

"Jag har redan börjat tipsa några HR-kollegor i andra företag om UUA"
Deltagare i utbildningen

Anmäl dig till en utbildning till UUA-coach

Utbildningarna omfattar två separata heldagar med en uppgift därimellan. Anmäl dig genom någon av länkarna nedan.

På grund av den pågående smittspridningen har vi övergått till att erbjuda utbildningarna ovan på distans. Mejla gunnar.villevinge@akademssr.se för mer information.

Vad är UUA?

Universell Utformning av Arbetsplatser, UUA, är modellen för hur moderna arbetsplatser blir framgångsrika genom att passa alla.

Vad är UUA?

Universell Utformning av Arbetsplatser, UUA, är modellen för hur moderna arbetsplatser blir framgångsrika genom att passa alla.

Läs även

Möjligheter i en ny tid

Tisdag 17 november hölls den andra upplagan av den årliga konferensen om Universell Utformning av Arbetsplatser, UUA. Teman för den digitala konferensen var ”Post corona - möjligheter i en ny tid” och ”Olikheters möjligheter i arbetslivet”. 

Läs mer
Farzad-Golchin-scaled-e1608211685852.jpg

”Insikten att mångfald är bra måste landa”

Det finns ett glapp mellan nyanländ arbetskraft och svenska arbetsgivare. Det ska rekryteringsföretaget Novare Potential överbrygga.

–  Mångfald lönar sig på flera sätt, det gäller att landa förståelsen för det, säger Farzad Golchin, vd och grundare.

Läs mer
Namnlöst-1.jpg

Så skapar SEBx team av 15 nationaliteter

Flexibla röda dagar samt ”fika and tell”. Det är några exempel på hur SEBx skapar gruppkänsla för alla medarbetare. Yana Kachur, nybliven programmerare, uppskattar den nyfikna och välkomnande kulturen på arbetsplatsen.
 

Läs mer
Unknown.jpeg

Forskning: "Ekonomiskt vansinne med billighetsprodukter"

Att utforma arbetsplatser universellt från början gynnar alla. Kopplingen mellan god ergonomi, kvalitet och produktivitet har Jörgen Eklund, professor i ergonomi på KTH, kartlagt i ett 40-tal studier genom åren.

Läs mer