Bli UUA-coach på din arbetsplats

Har din arbetsplats bestämt sig för att satsa på Universell Utforming av Arbetsplatser (UUA)? Då är det läge för en coachutbildning.

För att gå coachutbildningen bör du redan ha bekantat dig med UUA genom till exempel en grundutbildning.

Budskapet om den universella utformningen av arbetsplatsen behöver många spridare för att det ska bli verklighet. Därför erbjuder vi den här UUA-coachutbildningen, så att du som går den kan bli en UUA-coach för din egen organisation eller de kunder du möter om du är konsult.

Under UUA-coachutbildningen får du den kunskap, de metoder och verktyg som du behöver för att ta frågorna vidare och kunna göra din organisation/företag mer universellt utformad.

För att delta behöver du ha mandat så att du kan ta UUA-resan vidare på hemmaplan efter utbildningen. Målgrupp är t ex personer med ansvar för rekrytering, arbetsmiljöfrågor, fysisk utformning av lokaler, antidiskrimineringsarbete, tillgänglighet. Du kanske har en funktion inom HR, fastighetsansvar eller är fackligt skyddsombud på din arbetsplats. Det viktiga är att du kan och vill ta UUA vidare i din eller dina kunders organisation.

"Bra varierat med teori och övningar!"
Deltagare i utbildningen

Kontaktperson är processledare Gunnar Villevinge.

Efter utbildningen får du ett digitalt intyg. I intyget kan du också läsa mer om innehållet i utbildningen.

"Jag har redan börjat tipsa några HR-kollegor i andra företag om UUA"
Deltagare i utbildningen

Utbildningen ingår i ett ESF projekt och är kostnadsfri fram till januari 2022
Det som krävs från din sida som deltagare är att du lämnar in närvarorapport, samt om du jobbar i privat sektor även lämnar en så kallad statsstödsblankett

Anmäl dig till en utbildning till UUA-coach

Utbildningarna omfattar två separata heldagar med en uppgift därimellan. Anmäl dig genom någon av länkarna nedan.

  • 23 september samt 20 oktober 2021, digitalt (Anmälan är stängd)
  • 5 oktober samt 2 november 2021, digitalt (Anmälan är stängd)

På grund av den pågående smittspridningen har vi övergått till att erbjuda utbildningarna ovan på distans. Mejla gunnar.villevinge@akademssr.se för mer information.