UUA - Så här gör vi 

nätverkande vid en dator

Vi ger dig vägledning, nätverkande och kunskapsdelning som är stegen mot universellt utformade arbetsplatser. 

UUA - Så här gör vi 

Hur gör företag och organisationer sina arbetsplatser universellt utformade? Var finns ingången, drivkraften och vilka resultat ser de att det gör? Här finns röster från ett antal olika personer, i olika funktioner, i olika typer av företag eller organisationer. Lyssna och bli inspirerad! 10 min respektive 20 min.

UUA-metoden – Behovsanalys & Processledning

Finns det någon metod för hur vi kan förändra vår organisation eller företag för att bli präglade av universell utformning? Här går vi igenom olika sätt för att göra en behovsanalys. Vi talar också om vikten av processledning och några förutsättningar som behövs för att lyckas med förändringsresan. 22 min.

Den powerpoint-presentation som används i filmen finns att läsa och ladda ner här.

Peer-Review

Hur kan vi lära av varandra för att komma längre i vårt arbete med mångfald och inkludering? I Lärandeforum UUA erbjuder vi företag att vara med i en Peer-review, som handlar om att likar möter likar och lär av varandra. Här berättar vi mer om hur det praktiskt går till. 7 min.

Den powerpoint-presentation som används i filmen finns att läsa och ladda ner här.

 

Läs även

Utbildningsfilmer

Att få en inkluderande arbetsplats är inget vi tror att en person kan skapa på egen hand. Vi når dit genom samarbete. Med otaliga workshops, labbar och kunskapsdelning kan vi nu erbjuda en gedigen informationsbank.

Läs mer

Forskning och artiklar om UUA

Universell Utformning av Arbetsplatser är en ny modell som bygger vidare på kunskap från flera forskningsfält. I undersidorna samlar vi material om UUA.

Läs mer
UUA

Gå en utbildning om UUA - nu på distans

Varje resa börjar med ett steg. Vi erbjuder flera olika utbildningar på färden mot Universell Utformning av Arbetsplatser, UUA.

Läs mer