Appen HR i praktiken

HR-appen

Den här appen är till för dig som arbetar med HR och praktiskt ska rekrytera, utveckla och avsluta medarbetare.

Appen presenterar strukturer, ger handfasta råd och checklistor samt praktisk hjälp att komma vidare, med kvalificerad rådgivning. 

Appen innehåller mängder med tips kring de tre huvudområdena. Inom rekrytering belyses till exempel sådant som kravprofil, tid- och aktivitetsplan, intervju och fördjupad kandidatbedömning. Avsnittet utveckla är en guide för samtal mellan chef och medarbetare som har ett problem eller dilemma som behöver få en långsiktig lösning. Avsnittet avsluta belyser avslutningsprocessen och innehåller bland annat en mall som ger träning inför de olika samtalen.

Hämta HR-appen gratis på GooglePlay

Hämta HR-appen gratis i AppStore

Appen är gratis och framtagen av Akademikerförbundet SSR tillsammans med vår samarbetspartner Insight Consulting. 

 

Läs även

Digitala föreläsningar för dig som är chef, HR eller skyddsombud

Ska ni ha frukostmöte, arbetsplatsträff, personalmöte eller möte med lokalföreningen? Vi gästar gärna era digitala möten med kostnadsfria föreläsningar. 

Läs mer
Akademikerbloggen facebook-posts MALL4_0.jpg

Spiken i kistan för det personliga brevet?

Hur vanligt är det att det personliga brevet används vid rekryteringar? Det var ett tag sedan jag själv rekryterade men när jag följer samtalet kring det personliga brevets vara eller icke vara i olika forum kan jag konstantera att fenomenet ”personligt brev” är under granskning.

Läs mer
Fråga_Forskaren_Omslag_0.jpg

Ny sponsor av Fråga Forskaren – en podd där HR, forskning och praktik möts

Är du intresserad av HR, organisationsutveckling eller ledarskap? Då är podden Fråga Forskaren något för dig. Podden produceras av Sveriges HR Förening och sponsras av Akademikerförbundet SSR. 

Läs mer

Personalvetarstudenter på uppdrag av Polisen

Feedbackkultur och digitaliserad kandidatprocess var två av nyckeltermerna som gav Hanna Andersson och Sanna Nyhem en första plats i årets omgång av personalvetar-SM i Stockholm den 26e december.

Läs mer