Appen HR i praktiken

HR-appen

Den här appen är till för dig som arbetar med HR och praktiskt ska rekrytera, utveckla och avsluta medarbetare.

Appen presenterar strukturer, ger handfasta råd och checklistor samt praktisk hjälp att komma vidare, med kvalificerad rådgivning. 

Appen innehåller mängder med tips kring de tre huvudområdena. Inom rekrytering belyses till exempel sådant som kravprofil, tid- och aktivitetsplan, intervju och fördjupad kandidatbedömning. Avsnittet utveckla är en guide för samtal mellan chef och medarbetare som har ett problem eller dilemma som behöver få en långsiktig lösning. Avsnittet avsluta belyser avslutningsprocessen och innehåller bland annat en mall som ger träning inför de olika samtalen.

Hämta HR-appen gratis på GooglePlay

Hämta HR-appen gratis i AppStore

Appen är gratis och framtagen av Akademikerförbundet SSR tillsammans med vår samarbetspartner Insight Consulting. 

 

Läs även

Henrik.jpg

Digital föreläsning: Datadriven HR

Vad är HR-analys och hur kommer man igång?

Läs mer
Gisela.jpg

Digital föreläsning om Ostörd - principer för en skärpt arbetsdag

Vi ska ständigt vara tillgängliga, beredda på förändring, kunna samarbeta och arbeta självständigt, utöva självledarskap och ha kreativa idéer. Arbetslivet har många krav på oss individer och känslan av att jobba en hel dag utan att egentligen ha fått något gjort dyker upp hos oss alla. Men när ska man egentligen ha tid att tänka de där grundligare tankarna och kunna planera på lite längre sikt? Läs mer

Personalvetarstudenter på uppdrag av Polisen

Feedbackkultur och digitaliserad kandidatprocess var två av nyckeltermerna som gav Hanna Andersson och Sanna Nyhem en första plats i årets omgång av personalvetar-SM i Stockholm den 26e december.

Läs mer
does it spark joy.png

Does it spark joy?

Alla arbetsplatser, professioner och människor kan vinna på att då och då ta ett steg tillbaka och se saker utifrån nya perspektiv. Mycket går på rutin, men vad händer om du stannar upp och ställer dig frågan "Does it spark joy?"?

Läs mer