Appen HR i praktiken

HR-appen

Den här appen är till för dig som arbetar med HR och praktiskt ska rekrytera, utveckla och avsluta medarbetare.

Appen presenterar strukturer, ger handfasta råd och checklistor samt praktisk hjälp att komma vidare, med kvalificerad rådgivning. 

Appen innehåller mängder med tips kring de tre huvudområdena. Inom rekrytering belyses till exempel sådant som kravprofil, tid- och aktivitetsplan, intervju och fördjupad kandidatbedömning. Avsnittet utveckla är en guide för samtal mellan chef och medarbetare som har ett problem eller dilemma som behöver få en långsiktig lösning. Avsnittet avsluta belyser avslutningsprocessen och innehåller bland annat en mall som ger träning inför de olika samtalen.

Hämta HR-appen gratis på GooglePlay

Hämta HR-appen gratis i AppStore

Appen är gratis och framtagen av Akademikerförbundet SSR tillsammans med vår samarbetspartner Insight Consulting. 

 

Läs även

Studiebesök hos IKEA Kalmar

Du som läser till personalvetare eller ekonom vid Linnéuniversitetet har nu chansen att få besöka IKEA Kalmar och höra om deras arbete. Den 27e maj mellan 15-16 kan du följa med oss dit!
Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Läs mer

Does it spark joy?

Alla arbetsplatser, professioner och människor kan vinna på att då och då ta ett steg tillbaka och se saker utifrån nya perspektiv. Mycket går på rutin, men vad händer om du stannar upp och ställer dig frågan "Does it spark joy?"?

Läs mer

HR som tillväxtkatalysator

Ett sätt att hänga med i den globala konkurrensen är kreativitet och innovation. Men att få små entreprenörsdrivna verksamheter att växa till större företag är inte det lättaste. HR kan få en viktig roll för att lösa den problematiken.

Läs mer

#MeToo – dags att agera

Vad räknas som sexuella trakasserier och vad gör du om du utsatts? Glöm inte att du har rättigheter – och att du inte är ensam.

Läs mer