Appen HR i praktiken

HR-appen

Den här appen är till för dig som arbetar med HR och praktiskt ska rekrytera, utveckla och avsluta medarbetare.

Appen presenterar strukturer, ger handfasta råd och checklistor samt praktisk hjälp att komma vidare, med kvalificerad rådgivning. 

Appen innehåller mängder med tips kring de tre huvudområdena. Inom rekrytering belyses till exempel sådant som kravprofil, tid- och aktivitetsplan, intervju och fördjupad kandidatbedömning. Avsnittet utveckla är en guide för samtal mellan chef och medarbetare som har ett problem eller dilemma som behöver få en långsiktig lösning. Avsnittet avsluta belyser avslutningsprocessen och innehåller bland annat en mall som ger träning inför de olika samtalen.

Hämta HR-appen gratis på GooglePlay

Hämta HR-appen gratis i AppStore

Appen är gratis och framtagen av Akademikerförbundet SSR tillsammans med vår samarbetspartner Insight Consulting. 

 

Läs även

Personalvetarstudenter på uppdrag av Polisen

Feedbackkultur och digitaliserad kandidatprocess var två av nyckeltermerna som gav Hanna Andersson och Sanna Nyhem en första plats i årets omgång av personalvetar-SM i Stockholm den 26e december.

Läs mer
does it spark joy.png

Does it spark joy?

Alla arbetsplatser, professioner och människor kan vinna på att då och då ta ett steg tillbaka och se saker utifrån nya perspektiv. Mycket går på rutin, men vad händer om du stannar upp och ställer dig frågan "Does it spark joy?"?

Läs mer
chefspodd3.jpg

HR allt viktigare i en ny verklighet

Hur kommer det att se ut framöver? Vilken roll får HR när organisationerna förändras? Vi spanar framåt i veckans avsnitt av Chefspodden.

Läs mer
blogg inter4.jpg

Missar vi överlappande diskriminering?

Att vi pratar om maktstrukturer könen emellan och andra diskrimineringsgrunder är fantastiskt. Men pratar vi om dem var och en för sig utan att se samspelet?

Läs mer