Varsel på Northvolt – så stöttas drabbade medlemmar

Fötter på väg upp för trappa.

Idag informerade företaget Northvolt att 1 600 anställda varslas om uppsägning. Många medlemmar i Akademikerföreningen på Northvolt riskerar nu att förlora sitt arbete. Akademikerföreningen jobbar intensivt med att ta tillvara medlemmarnas intressen. Nu väntar förhandlingar och därefter stödinsatser i form av a-kassa och inkomstförsäkring samt Trygghetsrådet – det senare tack vare att det finns kollektivavtal.

Akademikerföreningen på Northvolt sköter förhandlingarna med stöd av Sveriges Ingenjörer som är största akademikerfackförbund på Northvolt.

Tillsammans med övriga fackförbund kommer vi att bevaka situationen och stötta våra medlemmar på bästa vis. Arbetar du på Northvolt och har frågor får du gärna vända dig till vår rådgivning för stöd, till Sveriges Ingenjörers rådgivning som arbetar nära Akademikerföreningen på företaget, men också till dina fackligt förtroendevalda i akademikerföreningen på företaget.

Tack vare att Northvolt har tecknat kollektivavtal kommer de som drabbas av nedskärningarna att kunna få stöd och hjälp genom Trygghetsrådet för att hitta nästa anställning. Genom vår inkomstförsäkring och A-kassan har våra medlemmar en bra ekonomisk trygghet under tiden, säger Maria Johansson biträdande förhandlingschef Akademikerförbundet SSR.

Kontaktuppgifter till Akademikerförbundet SSR:s rådgivning: radgivning@akademssr.se och 08-617 44 00
Sveriges Ingenjörers rådgivning: 08-613 80 00, knappval 2.

Här finns en checklista för dig som blivit uppsagd.