Tillsammans ger vi varandra trygghet och styrka

Alla kan vi behöva någon att luta oss mot. Och när det gäller jobbfrågor är facket din bästa vän.

Tre medlemmar ler mot kameran.

Karriär

Hos oss kan alla samhällsvetare vara medlemmar – från studenten till pensionen. Och om du skulle bli arbetslös ger vår inkomstförsäkring ett välkommet tillägg till ersättningen från a-kassan. För dig som är chef har vi Svensk Chefsförening som ger dig den service du behöver.

Rådgivning

Vi ger dig råd och stöd när du behöver det. Våra fackliga ombuds­män hjälper dig med frågor om anställning, arbetsrätt och din profession. Vi ger dig personlig lönerådgivning, karriärstöd och kompetensutveckling.

Förmåner

Förutom att vi engagerar oss i din profession och lägger mycket kraft på att påverka på arbetslivet och politiken får du även fina förmåner. Du som är medlem får tillgång till fördelaktiga bolån, banklån, pensionssparande, försäkringar, kultur och även möjlighet att hyra våra fina fritidshus i Jämtland, Spanien och Frankrike.

Inte bara egennytta

Vi engagerar oss inte bara för våra egna medlemmars villkor utan också för en bättre värld. Vi är medlemmar i Fairtrade och genom förbundets solidaritetsfond stöder alla medlemmar bistånds- och utvecklings­projekt runt om i världen. 

Ansök om medlemskap i Akademikerförbundet SSR

Redan medlem? Logga in!

Vem kan bli medlem?

Du som har examen från – eller studerar – en utbildning som ger minst 180 högskolepoäng inom beteendevetenskap, ekonomi, folkhälsovetenskap, personalvetenskap, samhällsvetenskap eller socialt arbete är välkommen som medlem i Akademikerförbundet SSR.

Du kan vara medlem som högskolestudent, yrkesverksam, arbetslös, egenföretagare, chef eller pensionär.

9 av 10 rekommenderar

Källa: Novus