Starka tillsammans

Som medlem i Saco, blir förbundet starkare i kampen för akademikers villkor. Som medlem hos oss får du också del av Sacos verksamhet.

Akademikerförbundet SSR är medlemmar i Saco, Sveriges akademikers centralorganisation. Vi är det fjärde största Sacoförbundet. 

22 olika förbund som arbetar tillsammansSaco

Saco samlar 700 000 akademiker i 22 olika medlemsförbund. Genom opinionsbildning, egna utredningar och aktiviteter arbetar Saco för att akademisk utbildning ska löna sig och att högskoleutbildning ska hålla hög kvalitet

Var för sig driver de olika Sacoförbunden utvecklingen inom sina olika yrken och verksamheter. Det betyder att vi både har styrkan av en organisation med 700 000 medlemmar i ryggen, och den specialkunskap som krävs för att kunna driva dina professionsfrågor. 

Som medlem i Akademikerförbundet SSR får du också del av Sacos versamhet, som mötesplatserna för chefer och egenföretagare och Saco Lönesök – Sveriges bästa lönestatistik.

Fakta: Saco

  • 22 förbund med sammanlagt 700 000 medlemmar.
  • Akademikerförbundet SSR är Sacos fjärde största förbund.

Läs även

Vår värdegrund

Akademikerförbundet SSR är det fackliga yrkesförbundet för akademiker.

Läs mer

Kollektivavtalen reglerar rättigheter och skyldigheter

Vet du vilka regler som gäller på ditt jobb? Kollektivavtalen ser till att du har samma rättigheter och förmåner som dina kollegor.

Läs mer

Tillsammans ger vi varandra trygghet och styrka

Alla kan vi behöva någon att luta oss mot. Och när det gäller jobbfrågor är facket din bästa vän.

Läs mer