Akademikern

Våra poddar

Våra podcasts

Fördjupa dig i socialt arbete med Socialtjänstpodden, dyk ner i aktuella politiska strömningar med Samhällsvetarpodden, eller gräv ner dig i ledarskapsfrågor med Chefspodden. Nya avsnitt varje vecka.

Lyssna på språng eller i lugn och ro. Våra poddar bjuder på intressanta ämnen och samtal när du helst vill lyssna. Vi på Akademikerförbundet SSR producerar tre poddar: Samhällsvetarpodden, Socialtjänstpodden och Chefspodden. Det finns idag ett stort bibliotek med poddar som du kan lyssna igenom redan nu. 

Du hittar oss i iTunes, Acast och Soundcloud. 

Samhällsvetarpodden

Samhällsvetarpodden är för dig som är intresserad av aktuella samhällspolitiska frågor med en facklig twist. I podden diskuterar vi alltifrån svensk politik, profession och arbetsmarknad till akademisk utbildning, forskning och mycket annat. I podden medverkar, förutom våra gäster, Ursula Berge, samhällspolitisk chef, Johan Kovaniemi, rekryteringsstrateg, Maria Östberg-Svanelind, internationell sekreterare, och Simon Vinge, chefsekonom. Samhällsvetarpodden kommer ut fredag varannan vecka.

Här hittar du alla avsnitt av Samhällsvetarpodden.

Socialtjänstpodden

Podden för dig som är intresserad av socialt arbete och social politik. Varannan vecka tarJosefine Johansson, professionsstrateg på förbundet, upp aktuella ämnen för socialtjänsten, ibland tillsammans med en gäst. Varannan vecka under hösten 2017 bjuder författaren Susanna Alakoski in gäster till samtal kring allt från det sociala arbetets historia till poesi på socialkontoret. Socialtjänstpodden kommer onsdag varje vecka.

Här hittar du alla avsnitt av Socialtjänstpodden.

Chefspodden

Chefspodden är en podd om aktuella chefs- och ledarskapsfrågor ur ett professionsperspektiv och görs av Akademikerförbundet SSR och Svensk Chefsförening. I podden medverkar forskare, debattörer, chefer och specialister inom olika områden. Chefsstrateg Hanna Broberg ansvarar för innehållet.

Här hittar du alla avsnitt av Chefspodden.

Vill du veta mer om hur en podcast funkar? Läs vidare i vår guide till podcastvärlden