Våra podcasts

Fördjupa dig i socialt arbete med Socialtjänstpodden, dyk ner i aktuella politiska strömningar med Samhällsvetarpodden, bli uppdaterad om det ekonomiska läget i Samhällsekonomiska podden eller gräv ner dig i ledarskapsfrågor med Chefspodden. Nya avsnitt varje vecka.

Lyssna på språng eller i lugn och ro. Våra poddar bjuder på intressanta ämnen och samtal när du helst vill lyssna. Vi på Akademikerförbundet SSR producerar fyra poddar: Chefspodden, Samhällsvetarpodden, Socialtjänstpodden och Samhällsekonomiska podden.

Det finns idag ett stort bibliotek med poddar som du kan lyssna på, antingen direkt här på vår webb eller i Spotify, Acast, Apple Podcasts eller Soundcloud.

Samhällsvetarpodden

Samhällsvetarpodden är för dig som är intresserad av aktuella samhällspolitiska frågor med en facklig twist. Varannan fredag diskuterar vi alltifrån svensk politik, profession och arbetsmarknad till akademisk utbildning och forskning.

Chefspodden

Chefspodden är en podd om aktuella chefs- och ledarskapsfrågor ur ett professionsperspektiv. I podden som kommer varannan tisdag medverkar forskare, debattörer, chefer och specialister inom olika områden.

Socialtjänstpodden

Socialtjänstpodden tar upp de heta frågorna för socialtjänsten. Här möter du intressanta personer, oväntade vinklar och ny kunskap.

Samhällsekonomiska podden

I Samhällsekonomiska podden medverkar forskare, debattörer, chefer och specialister inom olika områden.

Läs även

Allt det här får du som medlem i vårt fackförbund

Som medlem i Akademikerförbundet SSR får du service och förmåner anpassade efter dina behov, oavsett om du är student, anställd, egenföretagare, chef eller arbetssökande.

Läs mer

Vad tycker förbundet?

Vi är partipolitiskt obundna och tvekar inte att ta politisk ställning. Vi driver aktivt frågor som generell välfärd, arbetsmarknad, högre utbildning och forskning, trygga anställningar och våra medlemmars möjligheter till professionell yrkesutövning.

Läs mer

Så funkar podcasts

Vi pratar mycket om våra podcasts. Men vad är egentligen en podcast? Och hur gör du för att lyssna på en? Läs mer