Våra podcasts

Fördjupa dig i socialt arbete med Socialtjänstpodden, dyk ner i aktuella politiska strömningar med Samhällsvetarpodden, eller gräv ner dig i ledarskapsfrågor med Chefspodden. Nya avsnitt varje vecka.

Lyssna på språng eller i lugn och ro. Våra poddar bjuder på intressanta ämnen och samtal när du helst vill lyssna. Vi på Akademikerförbundet SSR producerar två poddar: Samhällsvetarpodden och Socialtjänstpodden. Det finns idag ett stort bibliotek med poddar som du kan lyssna igenom redan nu. 

Du hittar oss i iTunes, Acast och Soundcloud. 

Thumbnail

Samhällsvetarpodden

Samhällsvetarpodden är för dig som är intresserad av aktuella samhällspolitiska frågor med en facklig twist. I podden diskuterar vi alltifrån svensk politik, profession och arbetsmarknad till akademisk utbildning, forskning och mycket annat. I podden medverkar, förutom våra gäster, Ursula Berge, samhällspolitisk chef, Johan Kovaniemi, rekryteringsstrateg, Maria Östberg-Svanelind, internationell sekreterare, och Simon Vinge, chefsekonom. Samhällsvetarpodden kommer ut fredag varannan vecka.

Här hittar du alla avsnitt av Samhällsvetarpodden.

Socialtjänstpodden

Socialtjänstpodden

Socialtjänstpodden är för dig som är intresserad av socialt arbete och social politik. Varannan vecka tarJosefine Johansson, professionsstrateg på förbundet, upp aktuella ämnen för socialtjänsten, ibland tillsammans med en gäst. Varannan vecka under hösten 2017 bjuder författaren Susanna Alakoski in gäster till samtal kring allt från det sociala arbetets historia till poesi på socialkontoret. Socialtjänstpodden kommer onsdag varje vecka.

Här hittar du alla avsnitt av Socialtjänstpodden.

 

Chefspodden

Chefspodden

Chefspodden är en podd om aktuella chefs- och ledarskapsfrågor ur ett professionsperspektiv och görs av Akademikerförbundet SSR och Svensk Chefsförening. I podden medverkar forskare, debattörer, chefer och specialister inom olika områden. Chefsstrateg Hanna Broberg ansvarar för innehållet.

Här hittar du alla avsnitt av Chefspodden.

Läs även

Så funkar podcasts

Vi pratar mycket om våra podcasts. Men vad är egentligen en podcast? Och hur gör du för att lyssna på en? Läs mer

Vad tycker förbundet?

Vi är partipolitiskt obundna och tvekar inte att ta politisk ställning. Vi driver aktivt frågor som generell välfärd, arbetsmarknad, högre utbildning och forskning, trygga anställningar och våra medlemmars möjligheter till professionell yrkesutövning.

Läs mer