Om medlemskapet

Som medlem i Sveriges ledande fackförbund för samhällsvetare får du trygghet, service och nyttiga förmåner genom hela yrkeslivet.

Vem kan bli medlem?

Du som har examen från – eller studerar på – en utbildning som ger minst 180 hp inom beteendevetenskap, ekonomi, folkhälsovetenskap, personalvetenskap, samhällsvetenskap eller socialt arbete är välkommen som medlem i Akademikerförbundet SSR.

Bli medlem i Akademikerförbundet SSR

Olika sorters medlemskap

Hos oss kan du vara medlem från studietiden till pensionen. Vi vet att arbetslivet skiftar och därför har vi medlemskap som passar yrkesverksamma, arbetslösa, egna företagare, chefer med flera. Vi har också medlemskap för dig som har högskoleutbildning från ett annat land eller är ny på den svenska arbetsmarknaden. Läs allt om våra olika medlemskap här.

Vad kostar det?

Medlemsavgiften varierar beroende på om du studerar, arbetar heltid eller deltid eller är pensionär, arbetslös, föräldraledig, sjukskriven och så vidare. Månadskostnaden överstiger aldrig mer än 260 kronor för dig som är anställd på heltid. Studenter betalar bara 100 kronor för hela studietiden. Se alla medlemsavgifter här.

Vanliga frågor om medlemskap på Svar Direkt

 

Fakta om facket – från A till Ö

Här hittar du snabba fakta om medlemskapet, förbundet och vår verksamhet.