Sök Sveriges skönaste extrajobb!

Fyra unga vuxna skrattar.

Vill du vara med och stärka ett fackförbund som står upp för jämställdhet och att din akademiska kompetens ska löna sig, samtidigt som du får utveckla din sociala förmåga och får en guldkant i CV:et? Vi värvar nu studentinformatörer som vill göra en insats för ett tryggare samhälle runtom i hela Sverige – är du en av dem?

Vill du skapa en tryggare framtid?

Inför höstterminen 2019 söker vi dig som vill arbeta som studentinformatör hos oss, placerad på ditt lärosäte. Dina arbetsuppgifter innebär att rekrytera medlemmar, sprida kunskap och anordna medlemsaktiviteter. Inga förkunskaper eller speciell erfarenhet krävs, utan stor vikt fäst din personliga förmåga.

Akademikerförbundet SSR står upp för en stark välfärd, ett jämlikt samhälle och alla människors lika värde. Vi vill att våra medlemmars akademiska utbildning ska löna sig både ekonomiskt och karriärmässigt. Vi är övertygade om att kollektivets styrka ger individens rätt. Nu söker vi studentinformatörer som ökar vår styrka genom att rekrytera fler studentmedlemmar vid sitt lärosäte, skapa verksamhet som ger våra studentmedlemmar mervärde och sprida information om arbetstagares rättigheter till de som är på väg ut på arbetsmarknaden.

Akademikerförbundet SSR är det fackliga yrkes- och professionsförbundet för samhällsvetare, socionomer, personalvetare, beteendevetare, ekonomer och folkhälsovetare. Många är också egenföretagare eller chefer. Förbundet är partipolitiskt obundet och finns på hela arbetsmarknaden – i kommuner, landsting, på ideell, privat och statlig sektor.

Vi och jobbet ger dig…

·         en arbetsplats där värderingarna står i fokus och gemenskap är prioriterat

·         möjlighet att träffa nya människor och lära dig om projektledning

·         utveckling av din förmåga att prata inför grupper

·         flexibiliteten i att planera ditt arbete utifrån vad som passar dig

·         kunskap om svensk arbetsmarknad och fackföreningsrörelse

·         en guldkantad merit på ditt CV

I framtiden kommer du också kunna avancera till andra tjänster inom studentverksamheten.

Du vill…

·         vara med och utveckla och driva vår studentverksamhet framåt

·         visa att du är självgående, kommunikativ och lösningsorienterad

·         arbeta mot tydliga mål som utvecklat både dig själv och förbundet

·         möta och prata inför människor, stå i monter och informera om förbundet

·         organisera aktiviteter på din ort för medlemmar

Du får möjligheten jobba med medlemsrekrytering och medlemsvårdande. Dina arbetsuppgifter kommer till exempel av att kontakta föreläsare och institutioner för att boka in och genomföra klasspresentationer, stå i monter på både mässor och arbetsmarknadsdagar men också på campus, samt att planera och utföra events för medlemmar som exempelvis studiebesök. Du får utbildning i alla delar under en tredagarskurs i Stockholm.

Arbetet kommer vara reglerat, men målstyrt. Det innebär att du kommer jobba i genomsnitt 20 timmar i månaden, men att du själv ansvarar för att i samråd med dina kollegor fördelar de timmarna för att uppnå dina mål.

Vi vill att du är självgående, kommunikativ, lösningsorienterad och pluggar samhällsvetenskap, beteendevetenskap, personalvetenskap, ekonomi, folkhälsovetenskap eller till socionom. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet.

Tjänsten är på runt 15-20 timmar i månaden och du tjänar 130 kr/h inkl. semesterersättning första terminen.

Akademikerförbundet SSR strävar efter ha en studentinformatörsstyrka med olika erfarenheter och bakgrunder och välkomnar därför dig som läser på högskola oavsett bakgrund, kön, könsidentitet, sexualitet, religion eller funktionalitet.

Ansök på karriar.akademssr.se