Jobba för trygghet och jämställdhet

Fyra unga vuxna skrattar.

Tycker du att jämställdhet och trygghet är viktigt? Tycker du att utbildning ska löna sig? Om du trivs med att träffa nya människor och vill få en guldkant i CV:et så ska du söka tjänsten som studentinformatör hos Akademikerförbundet SSR! Vi rekryterar just nu studenter som vill arbeta extra och göra en insats för ett tryggare samhälle där utbildning lönar sig.

Vill du skapa en tryggare framtid?

Inför vårterminen 2020 söker vi dig som vill arbeta som studentinformatör hos oss, placerad på ditt lärosäte. Dina arbetsuppgifter innebär att rekrytera medlemmar, sprida kunskap om oss samt anordna medlemsaktiviteter. Inga förkunskaper eller speciell erfarenhet krävs, utan stor vikt fäst din personliga förmåga

Akademikerförbundet SSR står upp för en stark välfärd, ett jämlikt samhälle och alla människors lika värde. Vi vill att våra medlemmars akademiska utbildning ska löna sig både ekonomiskt och karriärmässigt. Vi är övertygade om att kollektivets styrka ger individens rätt. Nu söker vi studentinformatörer som ökar vår styrka genom att rekrytera fler studentmedlemmar vid sitt lärosäte, skapa verksamhet som ger våra studentmedlemmar mervärde och sprida information om arbetstagares rättigheter till de som är på väg ut på arbetsmarknaden.

Akademikerförbundet SSR är ett professionsförbund för samhällsvetare, socionomer, personalvetare, beteendevetare, ekonomer och folkhälsovetare. Förbundet är partipolitiskt obundet och finns på hela arbetsmarknaden. Då vi organiserar medlemmar utifrån utbildning är vi experter på deras profession!

Vi och jobbet ger dig…

·         en arbetsplats där värderingarna står i fokus och gemenskap är prioriterat

·         möjlighet att träffa nya människor och lära dig om projektledning

·         utveckling av din förmåga att prata inför grupper

·         flexibiliteten i att planera ditt arbete utifrån vad som passar dig

·         kunskap om svensk arbetsmarknad och fackföreningsrörelse

·         en guldkantad merit på ditt CV

 

Du vill…

·         vara med och utveckla och driva vår studentverksamhet framåt

·         visa att du är självgående, kommunikativ och lösningsorienterad

·         arbeta mot tydliga mål som utvecklat både dig själv och förbundet

·         möta och prata inför människor, stå i monter och informera om förbundet

·         organisera aktiviteter på din ort för medlemmar'

Exempel på arbetsuppgifter är att vara med och anordna studiebesök, hålla klasspresentationer, närvara på arbetsmarknadsdagar och inspark eller anordna föreläsningar vid ditt lärosäte. Arbetet sker i grupp och stor frihet finns i hur man planerar sin arbetstid. Arbetet kommer vara oreglerat, men målstyrt. Det innebär att du kommer jobba i genomsnitt 20 timmar i månaden, men att du själv ansvarar för att i samråd med dina kollegor fördelar de timmarna för att uppnå dina mål.

Vi vill att du är självgående, kommunikativ, lösningsorienterad och pluggar samhällsvetenskap, beteendevetenskap, personalvetenskap, ekonomi, folkhälsovetenskap eller till socionom. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet.

Vi söker studentinformatörer i...

 • Stockholm

 • Uppsala

 • Lund

 • Göteborg

 • Umeå

 • Luleå

 • Växjö

 • Linköping

 • Malmö

 • Örebro

 • Västerås

 • Eskilstuna

 • Karlstad

 • Östersund

Du jobbar cirka 20 timmar i månaden och du tjänar 130 kr/h första terminen.

Akademikerförbundet SSR strävar efter att ha en studentinformatörsstyrka med olika erfarenheter och bakgrunder och välkomnar därför dig som läser på högskola oavsett bakgrund, kön, könsidentitet, sexualitet, religion eller funktionalitet.

Ansök senast den 5 december på karriar.akademssr.se