Jobba med oss! | Akademikerförbundet SSR

Akademikern

Bli studentinformatör

Jobba med oss!

Att jobba som studentinformatör är ett roligt och givande extrajobb vid sidan av studierna! Som studentinformatör anordnar du medlemsaktiviteter, informerar om förbundets verksamhet och medlemskap samt är lokal kontaktperson för andra studentmedlemmar.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla och driva vår studentverksamhet framåt och är självgående, kommunikativ och lösningsorienterad.

Som studentinformatör har du i uppdrag att självständigt bedriva verksamhet och kommunicera det fackliga medlemskapets värde på ditt lärosäte. Det är därför en förutsättning för uppdraget att du har viss förståelse för, och tror på, den svenska modellen. Anställningen är en allmän visstidsanställning och tjänsten omfattar mellan 10 och 17 timmar i månaden. Du får tillgång till ett exklusivt nätverk och en god insyn i förbundets verksamhet.

Uppdraget ställer höga krav på social kompetens, kommunikativ förmåga och initiativtagande eftersom uppdraget är starkt utåtriktat och innefattar projekt i samarbete med externa parter. 

Naturligtvis studerar du inom några av de ämnesområden vi representerar: samhällsvetenskap, socialt arbete, beteendevetenskap, personalvetenskap, ekonomi eller folkhälsovetenskap. 

Som studentinformatör:

  • Presenterar du förbundets verksamhet för potentiella studentmedlemmar genom exempelvis klasspresentationer
  • Sprider du information och material om förbundet, bland annat i samband med arbetsmarknadsdagar, introduktionsmässor och föreläsningar
  • Planerar och arrangerar du studiebesök och andra medlemsaktiviteter riktade mot våra medlemmar
  • Samarbetar du med exempelvis kårer, studentföreningar, studievägledare och karriärcentrum

Låter det spännande? 

Studentombudsmännen Maria Åberg och Holger Pering söker just nu studentinformatörer till höstterminen!

Ansök genom att skicka ditt cv och personligt brev eller en länk till din LinkedIn och personligt brev till vår CV-granskare. Vi tar gärna emot spontanansökningar. Fullständiga kontaktuppgifter till studentombudsmännen hittar du här