Fackförbundet för dig med eget företag

Det är mycket du förväntas kunna som egenföretagare. För att kunna konkurrera på marknaden måste du och ditt företag ständigt utvecklas, så varför inte göra det lättare och billigare för dig?

Klicka här för att bli egenföretagarmedlem

Att hänga med i utvecklingen och att sålla i informationsflödet kan vara både tidskrävande och kostsamt. Men som egenföretagare får du individuell och yrkesrelaterad rådgivning och service genom Akademikerförbundet SSR:s Egenföretagarservice.

Vi har en unik kunskap om de verksamhetsområden där förbundets medlemmar är aktiva. Kombinationen av kunskap om din bransch och yrkesroll, tillsammans med mångårig erfarenhet av egenföretagarfrågor, finner du ingen annanstans. Vi hjälper dig också med viss juridisk rådgivning, arvodesrådgivning, nätverkande och försäkringslösningar.

Försäkringar

Vi har tagit fram en mycket fördelaktig försäkringslösning. Liv-, olycksfalls- samt företagsförsäkringen, inklusive patientförsäkring ingår normalt i serviceavgiften, som är avdragsgill. Läs mer under försäkringar.

Som egenföretagare och medlem i Akademikerförbundet SSR har du också en mycket förmånlig juristförsäkring. Läs mer här juristförsäkring.

Via Akademikerförsäkring, kan du också teckna andra förmånliga försäkringar. Kontakta Akademikerförsäkring på telefon 08-545 877 63 egenforetagare@akademikerforsakring.se för mer information.

Egenföretagarservice

Om du vill veta mer om förbundets service för egenföretagare, kontakta egenföretagarservice på 08-617 44 00, knappval 4.

Har du frågor om avgifter, registrering eller ändringar, kontakta Medlemsservice.

Arvodesstatistik

Som medlem får du tillgång till en sammanställning av arvodesnivåer för de vanligaste verksamheterna. Med en sådan sammanställning och med hjälp från våra ombudsmän är det lättare för dig att avgöra vad du bör ta betalt. För att du ska kunna svara på arvodesenkäten, är det viktigt att förbundet har din korrekta e-postadress. Kontrollera gärna dina uppgifter på Mina sidor.

Förmåner 

Som egenföretagarmedlem får du såklart ta del av alla våra medlemsförmåner – läs om allt som ingår här.

Förutom förbundstidningen Akademikern får du som är egenföretagare även Chefstidningen som medlemsförmån. Dessutom har du tillgång till en digital prenumeration på magasinet Driva Eget, läs Driva Eget här.

GDPR för dig som är egenföretagare

Danske bank har samlat ihop nyttig information om vad GDPR innebär för dig som är egenföretagare.

9 av 10 medlemmar rekommenderar oss