Hjälp i karriären

Vårt karriärstöd hjälper dig i hela jobbsökarprocessen, oavsett om du letar efter ditt första jobb eller efter en ny karriär. Vi hjälper dig med att formulera ansökningshandlingar, stöd inför intervju och löneförhandling samt karriärcoaching.

En kvinna och en man skakar hand inne på ett kontor.

Som medlem får du en gratis behovsanalys och mycket förmånliga priser på yrkescoaching, karriärsamtal och feedback på ansökningshandlingar. 

Vägen till ett nytt jobb

Det spelar ingen roll om det är ditt första jobb eller om du har jobbat 20 år i branschen: De flesta av oss har nog någon gång suttit och funderat på hur man bäst lyckas fånga sin personlighet, erfarenhet och ambitioner i en kort jobbansökan. Där hjälper vi gärna till. Här har vi samlat tips och råd på vägen till nytt jobb.

Karriärstöd för yrkesverksamma

Vi samarbetar med Randstad RiseSmart kring karriärcoaching. Du som är medlem kan nyttja en av tjänsterna från Randstad RiseSmart kostnadsfritt under en 24-månadersperiod: antingen CV-granskning, Linkedingranskning, ett seminarium eller ett individuellt karriärsamtal. Läs mer om tjänsterna nedan.

Cowrite hjälper dig att skriva personliga brev med hög kvalitet på väldigt kort tid. Breven blir välskrivna, professionella och anpassade till tjänsten du söker. Som medlem kan använda tjänsten Cowrite kostnadsfritt

Om du får ersättning från förbundets inkomstförsäkring hos Folksam har du också rätt till kostnadsfri karriärcoachning via företaget AS3. Kontakta AS3 på telefon 0706-44 44 02.

 • Om du är yrkesverksam medlem och vill få en behovsanalys och ett första coachingssamtal per telefon, mejla till oss på  coach@akademssr.se, och få svar från en coach kostnadsfritt. Mejla din frågeställning med namn, adress, telefonnummer och ditt medlemsnummer. Du får svar inom två arbetsdagar med frågor, reflektioner och iakttagelser som du kan arbeta vidare med. Ditt medlemsnummer finner du på baksidan av din medlemstidning.

  Vill du fortsätta att bli coachad? Då har du rabatterat pris som medlem i förbundet. Vid avbokning senast en vecka före avtalad tid debiteras inte tjänsten. Vid avbokning senare än en vecka före avtalad tid debiteras tjänsten fullt. Vi samarbetar med Randstad RiseSmart kring karriärcoaching. 

  Du kan också få hjälp att skriva ditt personliga brev direkt via en tjänst som heter Cowrite och som är kostnadsfritt för dig som medlem. 

 • Yrkesverksamma medlemmar får en kostnadsfri granskning av sin LinkedIn-profil. Granskningen görs i samarbete med Randstad RiseSmart. Genom att göra granskningen får du veta hur du kan öka effekten av din profil på LinkedIn och därmed öka dina chanser till jobb. Mejla till oss på coach@akademssr.se, en länk till din LinkedIn-profil så svarar Randstad RiseSmarts jobbexperter inom 48 timmar. Kom ihåg att bifoga ditt medlemsnummer. 

  Student? Här hittar du Linkedingranskning för studentmedlemmar.

 • Står du mellan jobb och känner att du behöver lite inspiration för att vässa sina argument inför en intervju, eller att bli bättre på att presentera all kunskap jag har att erbjuda ny arbetsgivare i mitt CV. Genom vårt samarbete med Randstad RiseSmart har medlemmar som är registrerade hos Akademikerförbundet SSR som arbetssökande möjlighet att gå på seminarier tillsammans med andra i samma situation. Randstad RiseSmart har ett brett utbud av seminarier som berör sökprocessen till nytt jobb, till exempel: 

  • Kompetens och CV
  • Brev och annonsanalys
  • Hitta dolda jobb
  • Anställningsintervju

  Genom ditt medlemskap i Akademikerförbundet SSR får du gratis deltagande vid ett seminarium och därefter rabatterat pris om du vill delta på flera. Hör av dig till Randstad RiseSmart och få information om vilka seminarier som erbjuds på just din ort.

  Om du får ersättning från förbundets inkomstförsäkring hos Folksam har du också rätt till kostnadsfri karriärcoachning via företaget AS3. Kontakta AS3 på telefon 0706-44 44 02.

 • Som medlem har du kraftigt rabatterade priser på onlinetjänster för feedback på ansökningshandlingar, individuella karriärsamtal och yrkescoaching. Kontakta oss på coach@akademssr.se för mer information.

 • Du som är studentmedlem får en kostnadsfri personlig karriärrådgivning av våra studentombudsmän. Du kan också få feedback på dina ansökningshandlingar inom två dagar.