Hjälp i karriären

Vårt karriärstöd hjälper dig i hela jobbsökarprocessen, oavsett om du letar efter ditt första jobb eller efter en ny karriär. Vi hjälper dig med att formulera ansökningshandlingar, stöd inför intervju och löneförhandling samt karriärcoaching.

""

Som medlem får du en gratis behovsanalys och mycket förmånliga priser på yrkescoaching, karriärsamtal och feedback på ansökningshandlingar. 

Vägen till ett nytt jobb

Det spelar ingen roll om det är ditt första jobb eller om du har jobbat 20 år i branschen: De flesta av oss har nog någon gång suttit och funderat på hur man bäst lyckas fånga sin personlighet, erfarenhet och ambitioner i en kort jobbansökan. Där hjälper vi gärna till. Här har vi samlat tips och råd på vägen till nytt jobb.

Karriärstöd för yrkesverksamma

Cowrite hjälper dig att skriva CV och personliga brev med hög kvalitet på väldigt kort tid. Breven blir välskrivna, professionella och anpassade till tjänsten du söker. Som medlem kan du använda tjänsten Cowrite kostnadsfritt

Vi samarbetar med Randstad RiseSmart kring karriärcoaching. Du som är medlem kan nyttja en av tjänsterna från Randstad RiseSmart kostnadsfritt under en 24-månadersperiod: antingen CV-granskning, Linkedingranskning, ett seminarium eller ett individuellt karriärsamtal. Läs mer om de olika tjänsterna nedan.

Om du får ersättning från förbundets inkomstförsäkring hos Folksam har du också rätt till kostnadsfri karriärcoachning via företaget AS3. Kontakta AS3 på info@as3.se och uppge kod 001, så blir du inbokad på möte så snart som möjligt. 

 • Ett professionellt CV är ett viktigt verktyg när du söker jobb. Men hur ser ett riktigt bra CV ut? Vad behöver du tänka på att lyfta fram för att optimera dina chanser att bli kallad till intervju, och vilken information ska egentligen finnas med i Cv:t? Dessa frågor kan Randstad RiseSmarts varumärkesexperter hjälpa dig att besvara.

  Som yrkesverksam medlem kan du välja att få en kostnadsfri granskning av ditt CV i samarbete med Randstad RiseSmart. Du får feedback på ditt CV och hjälp att göra så att det tilltalar rekryterare och anställande chefer. Mejla till oss på coach@akademssr.se, så svarar Randstad RiseSmarts varumärkesexperter inom 48 timmar. Kom ihåg att bifoga ditt medlemsnummer som du hittar på Mina sidor.

 • LinkedIn är ett allt viktigare verktyg i arbetslivet. Där håller du dig uppdaterad om vad som händer på arbetsmarknaden, du bygger ditt professionella nätverk och håller kontakten med arbetskamrater, kursare, kunder och andra kontakter i ditt yrkesliv. Det kan också vara ett bra sätt att hitta nya jobbmöjligheter och bygga ditt personliga varumärke, eftersom det är ditt CV på nätet. Här kan du bli upptäckt av arbetsgivare, uppdragsgivare och rekryterare, om du använder din profil på rätt sätt.

  Yrkesverksamma medlemmar kan välja att få en kostnadsfri granskning av sin LinkedIn-profil. Granskningen görs i samarbete med Randstad RiseSmart som genom granskningen låter dig veta hur du kan öka effekten av din LinkedIn-profil och därmed dina chanser till jobb. Mejla till oss på coach@akademssr.se, en länk till din LinkedIn-profil så svarar Randstad RiseSmarts varumärkesexperter inom 48 timmar. Kom ihåg att bifoga ditt medlemsnummer.

  Kom ihåg att bifoga ditt medlemsnummer som du hittar på Mina sidor

  Student? Här hittar du Linkedingranskning för studentmedlemmar.

 • Behöver du få inspiration, ökad motivation, engagemang och förnyelse i yrkeslivet? Är det dags att ta nästa steg i din karriär eller är du kanske sugen på att byta bana helt? Då kan en karriärcoach hjälpa dig. Tillsammans med karriärcoachen har du möjlighet att vidga dina perspektiv och få hjälp att se nya möjligheter, ta reda på vilka kompetenser du behöver utveckla och att sätta mål för ditt yrkesliv och utarbeta en karriärplan för att förverkliga dem.

  Karriärcoachen kan också hjälpa dig som ska på en anställningsintervju och vill ha intervjuträning. Karriärcoachen tränar dig och ger feedback och råd för att du ska lyckas på anställningsintervjun.

  Som yrkesverksam medlem kan du välja att få ett kostnadsfritt första karriärsamtal. Vi samarbetar med Randstad RiseSmart kring karriärcoachning. För att karriärsamtalet ska ge önskad effekt är det viktigt att du talar om vad du vill att ditt samtal ska handla om. Mejla till oss på coach@akademssr.se med din frågeställning tillsammans med namn, adress, telefonnummer och ditt medlemsnummer som du hittar på Mina sidor.

  Har du haft ett första karriärsamtal och vill fortsätta att bli coachad av en karriärcoach från Randstad RiseSmart? Då har du rabatterat pris som medlem i förbundet. Vid avbokning senast en vecka före avtalad tid debiteras inte tjänsten. Vid avbokning senare än en vecka före avtalad tid debiteras tjänsten fullt.

 • Står du mellan jobb och känner att du behöver inspiration i ditt arbetssökande? Behöver du lite extra motivation, tips och råd för hur du lyckas med anställningsintervjun, eller bli bättre på att i ditt CV presentera den kunskap som du har att erbjuda en ny arbetsgivare?

  Genom vårt samarbete med Randstad RiseSmart har medlemmar som är registrerade hos Akademikerförbundet SSR som arbetssökande möjlighet att gå på seminarier tillsammans med andra personer i samma situation. Randstad RiseSmart har ett brett utbud av seminarier som berör jobbsökarprocessen, till exempel:

  • Kompetens och erfarenhet
  • CV
  • Brev och Matchning
  • Hitta dolda jobb
  • Anställningsintervju

  Genom ditt medlemskap i Akademikerförbundet SSR kan du välja att få gratis deltagande vid ett seminarium och därefter rabatterat pris om du vill delta på flera. Hör av dig till Randstad RiseSmart och få information om vilka seminarier som erbjuds på just din ort.

  Om du får ersättning från förbundets inkomstförsäkring hos Folksam har du också rätt till kostnadsfri karriärcoachning via företaget AS3

 • Som medlem har du kraftigt rabatterade priser på onlinetjänster för feedback på ansökningshandlingar, individuella karriärsamtal och yrkescoaching hos Randstad RiseSmart. Kontakta oss på coach@akademssr.se för mer information.

 • Du som är studentmedlem får en kostnadsfri personlig karriärrådgivning av våra studentombudsmän. Du kan också få feedback på dina ansökningshandlingar inom två dagar.