Akademikern

Student

Ett stöd för dig som student

Som studentmedlem i Akademikerförbundet SSR får du trygghet, bra förmåner och värdefulla kontakter för framtiden.

Det ska löna sig att studera. Vi tror att alla tjänar på ett samhälle och arbetsliv som tillvaratar, utvecklar och värderar akademisk kompetens. Därför lägger vi mycket energi på att påverka högskolor och universitet, politiska partier, myndigheter och arbetsgivare. 

Vi finns där när du behöver oss

Vi ger dig råd och stöd när du behöver det – både inför jobbsökandet och när du har börjat arbeta. Akademikerförbundet SSR är en kraftfull part när det gäller att förhandla om villkoren på din framtida arbetsplats. Det gör vi genom att teckna kollektivavtal som garanterar schyssta villkor på jobbet. Det är en god grund för dig när du förhandlar om din lön och villkor. Eftersom vi finns på hela arbetsmarknaden, så behöver du inte heller byta fackförbund när du byter jobb.

Förmåner

Som studentmedlem får du tillgång till en mängd förmåner. Däribland en kostnadsfri branschtidning, karriärrådgivning, cv-granskning och LinkedIn-granskning, Sveriges bästa sökverktyg för akademikerlöner, kontakt med arbetslivet och en olycksfallsförsäkring.

Inte bara egennytta

Vi engagerar oss inte bara för våra egna medlemmars villkor utan också för en bättre värld. Vi är medlemmar i Fair Trade och genom förbundets solidaritetsfond stöder vi bistånds- och utvecklingsprojekt runt om i världen. 

Inte medlem än? 

Ett studentmedlemskap i Akademikerförbundet SSR kostar bara en hundring för hela studietiden. Så passa på och bli medlem direkt.

Har du börjat jobba?

Omregistrera ditt medlemskap från student till yrkesverksam.