Akademikern

Student

Bli studentmedlem i dag

Som studerandemedlem får du tillgång till en mängd förmåner – allt för att din studietid ska bli så utvecklande och trygg som möjligt.

Vi är ett modigt förbund som har koll på dina rättigheter och bland annat erbjuder vi:

  • CV-granskning
  • Individuell karriärrådgivning
  • Kostnadsfri olycksfallsförsäkring
  • Och massor med annat, läs mer här.

Det bästa är att det är superlätt att bli medlem direkt och det kostar dig bara 100 kronor för hela studietiden!

Akademikerförbundet SSR är fackförbundet för dig som är beteendevetare, ekonom, folkhälsovetare, personalvetare, samhällsvetare eller socionom. Vi samlar 71 000 akademiker som tror att vi kan göra samhället bättre tillsammans än var för sig. Vi är partipolitiskt obundna, men tar tveklöst ställning i frågor som rör våra medlemmars utbildning, anställning och arbetsmarknad.

Utbildning ska löna sig

Det ska löna sig att studera. Vi tror att alla tjänar på ett samhälle och arbetsliv som tillvaratar, utvecklar och värderar din akademiska kompetens. Därför lägger vi mycket energi på att påverka högskolor och universitet, politiska partier, myndigheter och arbetsgivare.

Vi finns där när du behöver oss

Vi ger dig råd och stöd när du behöver det - både inför jobbsökandet och när du har börjat arbeta. Har du ett sommarjobb eller extrajobb under studietiden? Vi ger dig arbetsrättslig hjälp då också! När du väl kommit ut till ditt första kvalificerade jobb finns vi på hela arbetsmarknaden. Det innebär att du inte behöver byta fackförbund när du byter jobb.

Hos oss bidrar du till en bättre värld!

Vi engagerar oss inte bara för våra egna medlemmars villkor utan också för en bättre värld. Vi är medlemmar i Fairtrade och genom förbundets solidaritetsfond stöder alla medlemmar bistånds- och utvecklingsprojekt runt om i världen.

Välkommen till ditt fackliga yrkesförbund!

 

 

 

Bli studentmedlem här