Ekonomen – en nyckelperson

Ditt arbete som ekonom kan avgöra om en organisation frodas och utvecklas eller om den stagnerar. Akademikerförbundet SSR hjälper dig att växa på din egen arbetsplats eller på väg mot nya utmaningar.

Ekonom

Ekonomer är nyckelpersoner. Ekonomisk analys och uppföljning är avgörande för organisationers resultat, utveckling och kostnadskontroll. Produktivitetsökning – alltså bättre resultat per investerad krona – är viktigt i alla verksamheter, inte minst i offentlig sektor.

Speciellt för ekonomer

Förutom facklig service och stöd har du som medlem tillgång till förmåner och service som är särskilt anpassade efter dig som är utbildad ekonom. En av de förmånerna vi erbjuder är möjligheten att delta i Ekonomidagarna i Örebro till rabatterat pris. Mer information samt en intresseanmälan hittar du på Ekonomidagarna.

Under året kommer vi också att arrangera seminarier och inspirationsträffar kring olika ekonomi-relaterade teman. Håll utkik i kalendariet för den senaste informationen. 

Ansök om medlemskap i Akademikerförbundet SSR

Redan medlem? Logga in!

Så här tycker vi

Här är några av de frågor vi driver specifikt för ekonomer:

  • Ekonomernas utbildning måste i allt högre utsträckning bli forskningsförberedande och ekonomiska mastersutbildningar allt mer etablerade.
  • Olika ekonomiämnen borde i större utsträckning vara en självklar del också i andra utbildningar.
  • Ämnena offentlig ekonomi och förvaltning ska ha en självklar plats i alla ekonom- och civilekonomprogram och bör finnas på fler lärosäten.
  • Arbetsgivare, såväl offentliga som ideella och privata, ska värdera forskarmeriterade ekonomer högre.
  • Ekonomer bör kontinuerligt ges möjlighet till vidareutbildning.

Vad får du som medlem?

Allt det här

Vill du veta mer?

Är du nyfiken på medlemskapet men vill veta mer först? Fyll i formuläret så ringer vi upp dig.