Ny sponsor av Fråga Forskaren – en podd där HR, forskning och praktik möts

Är du intresserad av HR, organisationsutveckling eller ledarskap? Då är podden Fråga Forskaren något för dig. Podden produceras av Sveriges HR Förening och sponsras av Akademikerförbundet SSR. 

I dagarna inledde Akademikerförbundet SSR ett partnerskap med podden Fråga Forskaren som produceras av Sveriges HR Förening. Podden leds av HR-profilerna Johan Segergren och Zorica Bodiroza, och kopplar ihop ämnen och frågeområden som berör HR, organisationsutveckling och ledarskap. 

– Podden Fråga Forskaren är ett initiativ för att ge forskning och praktik en mötesplats. Här kan ledare och HR lära av den senaste forskningen och direkt applicera den i sin verksamhet. Vi ser framemot att ha Akademikerförbundet SSR, som också ser ett stort värde i evidensbaserad utveckling, med som partner i vår, säger Lena Bjurner, generaldirektör och VD på Sveriges HR Förening. 

Akademikerförbundet SSR kommer sponsra podden fram till sommaren 2021, och hoppas att den kommer uppskattas av flera medlemmar – både de som jobbar inom HR eller studerar till personalvetare, och även chefer.  

– När jag först hörde talas om podden Fråga Forskaren med HR-medarbetare som målgrupp var min första tanke: äntligen! Det känns bra och givande att få vara med som partner till podden. Våra medlemmar som arbetar med HR, organisationsutveckling och ledarskap är akademiker som i sin yrkesutövning och profession lägger stor vikt vid att utgå från både forskning och praktik i sitt arbete. Att samarbeta med Sveriges HR Förening är ett av våra sätt att som fackförbund stötta utvecklingen av professionen och höja statusen för våra HR-medlemmar, säger Maria Fladvad, professionsombudsman på Akademikerförbundet SSR. 

Vill du lyssna på podden?

Du hittar den där poddar finns, eller i Sveriges HR Förenings kunskapsbank. I kunskapsbanken laddar produktionen även upp länkar/extramaterial vid varje avsnitt.