För säkerhets skull – försäkringar för våra medlemmar

Vi önskar oss alla ett liv utan olyckor och skador. Men skulle det hända dig något är det bra att ha en försäkring som fångar dig när du faller. I ditt medlemskap ingår vissa helt gratis och andra får du till förmånliga priser.

Ung mamma pussar på sin bebis gosiga kind.

Kostnadsfria försäkringar som ingår i medlemskapet

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet och kompletterar ersättningen från a-kassan vid ofrivillig arbetslöshet. ​Kom ihåg att du också måste vara medlem i a-kassan för att försäkringen ska gälla.

Som ny yrkesverksam medlem i förbundet får du fyra bra försäkringar kostnadsfritt i tre månader:

  • Livförsäkring
  • Olycksfallsförsäkring
  • Trygghetskapitalförsäkring
  • Sjukförsäkring

Du behöver inte fylla i någon hälsodeklaration, men du behöver vara fullt arbetsför och folkbokförd i Sverige. Under friperioden på tre månader kan du när som helst göra ändringar i ditt försäkringspaket. Du kan även bjuda in din partner att teckna försäkringar. 

Som yrkesverksam medlem har du tillgång till en hälso­försäkring vid psykisk ohälsa som kan ge dig upp till sex kostnadsfria behandlingstillfällen hos en legitimerad psykoterapeut eller en legitimerad psykolog, om du löper risk för nedsatt arbetsförmåga eller sjukskrivning på grund av psykisk ohälsa.

Läs mer hos Akademikerförsäkring.

Är du under 67 år och studentmedlem får du en kostnadsfri olycksfallsförsäkring under hela studieperioden. Försäkringen gäller dygnet runt och ger dig ersättning om olyckan är framme. Den täcker bland annat skador och kostnader vid invaliditet, tandskador och rehabilitering. I försäkringen ingår också en krisförsäkring och samtalsstödet Tusen frågor. Akademikerförsäkring vet allt om olycksfallsförsäkringen för studenter. 

Egenföretagarmedlemmar har också flera försäkringar genom medlemskapet, bland annat juristförsäkring.

Andra medlemsförsäkringar

Akademikerförsäkring är en försäkringsförmedlare som vi äger tillsammans med några andra Sacoförbund. Akademikerförsäkring erbjuder medlemmarna bland annat hemförsäkring, hälso­försäkring vid psykisk ohälsa, barnförsäkring och en gravidförsäkring som kan tecknas av båda föräldrarna. Akademikerförsäkrings rådgivare har inte provisionsbaserad lön. Se hela utbudet hos Akademikerförsäkring eller ring 0771-111 999.

Hos Folksam har du möjlighet att teckna boendeförsäkring eller studenthemförsäkring till ett förmånligt medlemspris. Du som är yrkesverksam medlem får också erbjudande om en Juristförsäkring.

Ansök om medlemskap i Akademikerförbundet SSR

Bättre koll?

Kolla in Akademikerförsäkrings försäkringskollen – för dig som vill skaffa dig bättre koll på försäkringar.