Akademikern

Försäkringar

Ta hand om dig själv

Vi önskar oss alla ett liv utan olyckor och skador. Men skulle det hända dig något är det bra att ha en försäkring som fångar dig när du faller. I ditt medlemskap ingår vissa helt gratis och andra får du till förmånliga priser.

Bättre koll?

Akademikerförsäkring har en utmärkt försäkringsskola på webben för dig som vill skaffa dig bättre koll på försäkringar. 

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet och kompletterar ersättningen från AEA, Akademikernas a-kassa vid ofrivillig arbetslöshet. ​

Kostnadsfria försäkringar som ingår i medlemskapet

Som ny medlem i förbundet får du två bra försäkringar kostnadsfritt i tre månader: Olycksfallsförsäkring och Livförsäkring 300.000. Efter friperioden väljer du om du vill behålla någon eller båda försäkringarna. 

Nya medlemmar får också en värdecheck på 1 000 kronor att använda till personförsäkringar hos Akademikerförsäkringar. 

Som studentmedlem under 40 år får du en gratis olycksfallsförsäkring under hela studieperioden. Försäkringen gäller dygnet runt och ger dig ersättning om olyckan är framme. Den täcker bland annat skador och kostnader vid invaliditet, tandskador och rehabilitering. I försäkringen ingår också en krisförsäkring. Akademikerförsäkring vet allt om olycksfallsförsäkringen för studenter. 

Är du under 40 år och studentmedlem får du automatiskt en studentlivförsäkring under hela din studieperiod. Försäkringen betalar ut ett skattefritt engångsbelopp på 100 000 kronor till dina efterlevande om du skulle avlida. Det är en ekonomisk trygghet för dig som har familj och studerar.

Egenföretagarmedlemmar har också flera försäkringar genom medlemskapet.

Prisvärda försäkringar

Genom ditt medlemskap har du möjlighet att teckna försäkringar. Jämför gärna mellan olika prisvärda alternativ och välj det som är bäst för dig, din familj och dina ägodelar. Du kan få hjälp att jämföra på Konsumenternas Försäkringsbyrås hemsida.

Akademikerförsäkring är en oberoende försäkringsförmedlare som vi äger tillsammans med några andra Sacoförbund. Ta del av Akademikerförsäkrings utbud på deras hemsida eller ring 020-51 10 20. I utbudet finns bland annat hemförsäkring, studenthemförsäkring och en gravidförsäkring som kan tecknas av båda föräldrarna. Det är Akademikerförsäkring först i Sverige med att erbjuda.

Hos Folksam har du möjlighet att teckna hemförsäkring och studenthemförsäkring till ett förmånligt medlemspris. Kontakta Folksam på telefon 0771-950 950 eller via webben