Här är frågorna vi lyfter i valet 2022

omslag valprogram

Akademikerförbundet SSR har tagit fram ett valprogram. Där beskriver vi de frågor förbundet vill driva mot de politiska partierna inför valet i september 2022.

Akademikerförbundet SSR organiserar medlemmar inom flera av samhällets viktiga sektorer. Medlemmarna arbetar i kommuner, regioner, staten och i privata verksamheter. Medlemmarnas möjligheter att utföra sina jobb påverkas i hög utsträckning av politiska beslut.

Därför vill vi påverka de politiska partierna att arbeta för en politik som blir bra för våra medlemmar. I det valprogram förbundet tagit fram skriver vi bland annat att: 

”Sverige ska fortsätta att vara ett öppet och solidariskt samhälle där alla barn erbjuds lika livschanser, där rätten till egen försörjning och en lön som går att leva på är stark, där asylrätten värnas och främlingsfientlighet och rasism påverkas.”

Bland de konkreta krav och förslag vi driver finns: en massiv satsning på förebyggande arbete för att bryta brottsligheten, att socialtjänsten får möjlighet att arbeta kunskapsbaserat, att antalet elever per skolkurator begränsas och att äldreomsorgen stärks.

Vi driver bland annat också krav på att stoppa effektiviseringar som ett sätt att skära ner på välfärden i smyg och att staten tar fram en central algoritmpolitik för automatiseringen av välfärdsbeslut.

Hela vårt valprogram och alla våra krav hittar du här