Akademikern

Vad ingår i studentmedlemskapet?

Allt det här får du

Som studentmedlem har du tillgång till en mängd förmåner, från karriärrådgivning och intressanta workshops till försäkringar och hjälp med ditt CV.

CV-granskning

Mejla oss ditt CV till cv@akademssr.se och få feedback inom två arbetsdagar. Ditt CV granskas utifrån layout, språk och relevans. Notera att vid granskning av CV på engelska görs en generell bedömning av språket. Om språket är för bristfälligt kommer granskning inte att ske och vi ger dig utrymme att se över språket och skicka in på nytt. Kom ihåg att skicka med ditt medlemsnummer, som du hittar på baksidan av din medlemstidning Akademikern. 

LinkedIn-granskning

Mejla oss en länk till din LinkedIn-profil till cv@akademssr.se och få feedback inom två arbetsdagar. Din LinkedIn-profil granskas utifrån layout, språk och relevans. Kom ihåg att skicka med ditt medlemsnummer, som du hittar på baksidan av din medlemstidning Akademikern.

Karriärrådgivning

Karriär betyder avancemang inom ett område, en bransch eller organisation. Men din karriär börjar långt innan du tar det första steget in hos din första arbetsgivare. Vår karriärservice handlar därför om att förbereda dig på möjligheterna som ligger framför dig, liksom att upptäcka värdet av de erfarenheter som du redan har. Kontakta din studentombudsman för att boka rådgivning inför anställningsintervjun.

Simulerad anställningsintervju

Vill du köra en generalrepetition med din studentombudsman inför din riktiga anställningsintervju, kontakta din studentombudsman för att boka tid. Var beredd på att skicka över en jobbannons eller annat underlag för tjänsten i god tid.

Föreläsningar, workshops och seminarier 

Som studentmedlem får du information om föreläsningar, workshops och seminarier som behandlar frågeställningar kring jobb och karriär. Exempel på ämnet är cv-föreläsningar, smarta extrajobb och seminarier om just din yrkesroll och arbetsmarknad.

Studiebesök

Varje termin anordnas studiebesök på olika intressanta arbetsplatser runt om i landet. Kontakta din studentombudsman för att höra när nästa studiebesök är på just ditt lärosäte.

SSR Direkt

Om du blivit felaktigt behandlad i arbetslivet får du hjälp av förbundets experter. Förbundets ombudsmän och jurister ser till dina intressen och bevakar dina rättigheter. Att anlita en advokat är dyrt och kostar omkring 2 000 kronor per timme. Genom ett medlemskap i Akademikerförbundet SSR får du kvalificerad hjälp oavsett hur många timmar du behöver! Vi ger dig ett omedelbart svar när du ringer SSR Direkt. Hos oss kan du stämma av förslag på anställningsavtal, samt få lönerådgivning och svar på frågor om avtals- och arbetsrättsliga frågor. Kontakta SSR Direkt.

Lönesök

Få koll på löneläget genom aktuell lönestatistik på Saco Lönesök, Sveriges största databas för akademikerlöner som du får tillgång till som medlem. Här kan du titta på löneläge utifrån utbildningsbakgrund, ort, bransch, ålder och så vidare. Du kan även lägga in en jämförelse för att se hur din lön ligger i förhållande till din arbetsmarknad.

Tidningsprenumerationer

Akademikern ges ut till samtliga medlemmar i Akademikerförbundet SSR med sex nummer per år. Genom ditt medlemskap i Akademikerförbundet SSR får du också en kraftig prenumerationsrabatt på Socionomen. Första året som studentmedlem får du tidningen kostnadsfritt. För ordinarie pris se Socionomen.nu. Du som är personalvetare, samhällsvetare, beteendevetare eller folkhälsovetare får också ett års kostnadsfri prenumeration på Chefstidningen. Tidskriften behandlar ledarskaps-, organisations- och personalfrågor. För ordinarie pris se Chefstidningen.se.

Försäkringar

Som studentmedlem får du en gratis olycksfallsförsäkring under hela studieperioden om du är under 40 år.. Försäkringen gäller dygnet runt och ger dig ersättning om olyckan är framme. Den täcker bland annat skador och kostnader vid invaliditet, tandskador och rehabilitering. I försäkringen ingår också en krisförsäkring. Studentmedlemmar som fyllt 40 år får olycksfallsförsäkringen fritt under tre månader och har sedan möjlighet att förlänga den till förmånlig premie.

Vi ger 100 000 kronor i livförsäkring utan extra kostad. Försäkringen ingår i ditt studentmedlemskap från och med januari 2016 och ingår tills du fyller 40 år eller studerat färdigt. Tryggt och skönt, så har du en sak mindre att tänka på.

Du kan också teckna en förmånlig studenthemförsäkring. Den erbjuder ett bra grundskydd som täcker bland annat brand- och vattenskador, stöld och överfall, samt omfattar en reseförsäkring (upp till 45 dagar). Läs mer om det breda utbudet hos Akademikerförsäkring.

Som studentmedlem har du även möjlighet att teckna studenthemförsäkring hos Folksam till ett förmånligt medlemspris. Kontakta Folksam på 0771-950 950 eller läs mer hos Folksam

Använd Infosoc Rättsdatabas för socialtjänst gratis under studietiden

Som socionomstudent och medlem i Akademikerförbundet SSR har du möjlighet att använda Infosoc Rättsdatabas för socialtjänst kostnadsfritt under din studietid. Läs mer om förmånen och hur du tar del av den här.

Hyr våra fritidshus i Frankrike, Spanien och Jämtländ

Som medlem kan du till mycket bra priser hyra boende på tre semesterorter i Sverige och utomlands. Förbundet har hus i Sveriges vackraste fjällby, Klövsjö i Jämtland, nyrenoverade lägenheter i Fuengirola på spanska solkusten och bekväma hus i Cagnes-sur-mer på franska rivieran.

Jobba som studentinformatör

Vi anställer studentinformatörer bland våra medlemmar, så ta chansen till studietidens kanske roligaste och mest värdefulla merit vid sidan av studierna! Läs mer om jobbet här.