Varför facket när jag studerar?

Ett medlemskap i Akademikerförbundet SSR ger dig trygghet och utveckling. Med oss kommer du närmare arbetslivet. 

Akademikerförbundet SSR är ett fackförbund, men vi är också ett yrkesförbund. Det innebär att vi arbetar aktivt med att höja statusen på din akademiska utbildning och kompetens. Din kompetens är värdefull och vi tycker att du ska värderas därefter på arbetsmarknaden.

Med 71 000 medlemmar har Akademikerförbundet SSR kraften att påverka samhällsdebatten. 

Vi är en resurs i din karriär

Vi ger dig individuell service som stöd i din karriär. Vi granskar din cv och LinkedIn-profil, du kan göra en simulerad anställningsintervju och våra professionsombudsmän har stenkoll på din framtida arbetsmarknad. 

Akademikerförbundet SSR finns på hela arbetsmarknaden, i såväl privat som offentlig sektor, med medlemmar i positioner från trainee till högre chef och egenföretagare. Därför slipper du krånglet med att byta fackförbund bara för att du byter jobb. Ditt studentmedlemskap är giltigt ända fram till din examen, och de två första åren som yrkesverksam medlem får du dessutom 40 procents rabatt på din medlemsavgift.

Försäkra din inkomst 

Många nyexaminerade studenter har inledningsvis mer osäkra jobb och löper en större risk att hamna i kläm i samband med nedskärningar och omstruktureringar. Då känns det skönt att ha någon att vända sig till i frågor om anställningar och arbetsrättsliga regler. 

I medlemskapet ingår en inkomstförsäkring. Den kompletterar a-kassan upp till 80 procent av din lön. Som studentmedlem samlar du på dig kvalifikationstid till inkomstförsäkringen så att kan använda den redan efter tolv månader som yrkesverksam. Läs mer om inkomstförsäkringen här

Kom ihåg att du måste vara med i a-kassan för att kunna få ersättning från inkomstförsäkringen. Läs mer om hur a-kassan fungerar för studenter hos Akademikernas a-kassa

Hos oss kommer du till din rätt

När du har frågor som rör anställning, lön eller arbetsrätt kontaktar du våra experter SSR Direkt på 08-617 44 00. 

Välkommen till Akademikerförbundet SSR – rätt fack direkt.

Läs även

Allt det här får du

Som studentmedlem har du tillgång till en mängd förmåner, från karriärrådgivning och intressanta workshops till försäkringar och hjälp med ditt CV.

Läs mer

Hjälp på vägen till karriären

Våra tjänster hjälper dig på din väg till yrkeslivet. Låt våra experter granska din CV och LinkedIn-profil, boka en karriärrådgivning eller träna inför anställningsintervjun.

Läs mer

Att arbeta och leva i ett nytt land

All information du behöver för att arbeta och leva utomlands finns nu samlad på ett ställe. Akademikerförbundet SSR är ett av medlemsförbunden i PTK, som tagit fram den nya sajten - Arbeta utomlands. Här finns inspiration och fakta för dig som vill utvecklas och växa i ett nytt land.

Läs mer