Akademikern

Varför facket när jag studerar?

Varför fackförbund?

Söker du trygghet och framgång i din karriär? Välkommen till Akademikerförbundet SSR. Hos oss kommer du närmare arbetslivet.

Akademikerförbundet SSR är ett fackförbund, men vi är också ett yrkesförbund. Det innebär att vi arbetar aktivt med att höja statusen på din akademiska kompetens och möjligheterna till professionell yrkesutövning på arbetsmarknaden.

Din kompetens som akademiker är värdefull och vi anser att du ska värderas därefter på arbetsmarknaden. Med 71 000 medlemmar har Akademikerförbundet SSR kraften att påverka samhällsdebatten och arbetar med individuell service som ett stöd för dig i din karriär.

Vi är en resurs i din karriär

Akademikerförbundet SSR finns på hela arbetsmarknaden, i såväl privat som offentlig sektor, med medlemmar i positioner från trainee till högre chef och egenföretagare. Därför slipper du krånglet med att byta fackförbund bara för att du byter jobb. Ditt studentmedlemskap är giltigt ända fram till din examen, och de två första åren som yrkesverksam medlem får du dessutom 40 procents rabatt på din medlemsavgift.

Försäkra din inkomst 

Många nyexaminerade studenter har inledningsvis mer osäkra jobb och löper en större risk att hamna i kläm i samband med nedskärningar och omstruktureringar. Då känns det skönt att ha någon att vända sig till i frågor om anställningar och arbetsrättsliga regler. 

Skulle du bli oväntat och ofrivilligt arbetslös ingår inkomstförsäkring i ditt medlemskap och ger dig 80 procent av din lön när a-kassan inte räcker till. Läs mer om a-kassan hos Akademikernas a-kassa

Som studentmedlem kan du samla på dig kvalifikationstid till inkomstförsäkringen för att du vid ett yrkesverksamt medlemskap ska kunna använda den redan efter tolv månader i arbetslivet. Läs mer om inkomstförsäkringen här

Hos oss kommer du till din rätt

När du har frågor som rör anställning, lön eller arbetsrätt kontaktar du SSR Direkt på 08-617 44 71. Vill du diskutera yrkesfrågor ringer du våra specialister på ditt yrke. Deras kontaktuppgifter hittar du här, eller ring växeln på 08-617 44 00.

Välkommen till Akademikerförbundet SSR, rätt fack direkt.