Varför facket när jag studerar?

Ett medlemskap i Akademikerförbundet SSR ger dig trygghet och utveckling. Med oss kommer du närmare arbetslivet. 

Akademikerförbundet SSR är ett fackförbund, men vi är också ett yrkesförbund. Det innebär att vi arbetar aktivt med att höja statusen på din akademiska utbildning och kompetens. Din kompetens är värdefull och vi tycker att du ska värderas därefter på arbetsmarknaden.

Med 72 000 medlemmar har Akademikerförbundet SSR kraften att påverka samhällsdebatten. 

Vi är en resurs i din karriär

Vi ger dig individuell service som stöd i din karriär. Vi granskar din CV och LinkedIn-profil, du kan göra en simulerad anställningsintervju och våra professionsombudsmän har stenkoll på din framtida arbetsmarknad. 

Akademikerförbundet SSR finns på hela arbetsmarknaden, i såväl privat som offentlig sektor, med medlemmar i positioner från trainee till högre chef och egenföretagare. Därför slipper du krånglet med att byta fackförbund bara för att du byter jobb. Ditt studentmedlemskap är giltigt ända fram till din examen, och de två första åren som yrkesverksam medlem får du dessutom 40 procents rabatt på din medlemsavgift.

Försäkra din inkomst 

Många nyexaminerade studenter har inledningsvis mer osäkra jobb och löper en större risk att hamna i kläm i samband med nedskärningar och omstruktureringar. Då känns det skönt att ha någon att vända sig till i frågor om anställningar och arbetsrättsliga regler. 

I medlemskapet ingår en inkomstförsäkring. Den kompletterar a-kassan upp till 80 procent av din lön. Som studentmedlem samlar du på dig kvalifikationstid till inkomstförsäkringen så att du kan använda den redan efter tolv månader som yrkesverksam. Läs mer om inkomstförsäkringen här

Kom ihåg att du måste vara med i a-kassan för att kunna få ersättning från inkomstförsäkringen. Läs mer om hur a-kassan fungerar för studenter hos Akademikernas a-kassa

Bli studentmedlem nu

Läs även

Allt det här får du som studentmedlem

Som studentmedlem har du tillgång till en mängd förmåner – från karriärrådgivning och intressanta workshops till försäkringar och hjälp med ditt CV.

Läs mer

Hjälp på vägen till karriären

Våra tjänster hjälper dig på din väg till yrkeslivet. Låt våra experter granska din CV och LinkedIn-profil, boka en karriärrådgivning eller träna inför anställningsintervjun.

Läs mer

Arbeta och leva utomlands

All information du behöver för att arbeta och leva utomlands finns nu samlad på ett ställe.

Läs mer