Vilket klockslag visas i år?

Vilket klockslag slutar kvinnor få betalt för sitt arbete? Den 24 februari offentliggörs årets klockslag på Sergels torg i Stockholm. Häng med och bilda den nya siffran och fira att Lön hela dagen fyller tio år. 

Förra året var löneskillnaden mellan kvinnor och män 9,9%. Då jobbade kvinnor gratis efter klockan 16:12, varje dag (räknat på en arbetsdag mellan klockan 08 och 17).
Nu är det dags att avslöja årets klockslag. Har löneskillnaderna minskat och hur mycket? Den 24 februari bildar vi den nya siffran på Sergels torg.
Ta med dina vänner och kollegor och ta ställning för jämställda löner.

Om nätverket Lön hela dagen

För att sätta press på regering och arbetsgivare i frågan om jämställda löner har kvinnorörelsens organisationer, partipolitiska kvinnoförbund och fackliga organisationer gått samman och bildat Lön hela dagen. Förra året hette vi 16:12-rörelsen. Vad vi heter i år får du reda på om du kommer till fotograferingen. 

Kampanj inför Internationella kvinnodagen

Inför Internationella kvinnodagen den 8 mars genomförs manifestationer för jämställda löner i sociala medier och över hela landet. Mer om kampanjen, våra krav och vilka som ingår i samarbetet hittar du här.

Fler fotograferingar kommer att hållas på olika platser runt om i landet inför och på 8 mars. Gå med i gruppen för lokala ambassadörer för mer info