Ta hand om din hjärna

Hur kan du som chef ge hjärnan de bästa förutsättningarna för att prestera och må bra? I det här avsnittet av Chefspodden möter vi Ulrika Ahlqvist från Hjärnberikad, som delar med sig av sin expertis om hur hjärnan fungerar och vad du kan göra för att stärka både din egen och dina medarbetares mentala hälsa. Från fysisk aktivitet till rätt kost – här får du konkreta tips på hur du kan skapa en hjärnsmart arbetsmiljö.

Känner du doften av mull och höstlöv när du går genom skogen en fuktig och grå dag? Den reaktionen i hjärnan är starkare än hajarnas reaktion på blod. Att ta hand om sin hjärna och förstå hur den fungerar är kanske en av de viktigaste förebyggande hälsoinsatser du som chef kan göra för dig och dina medarbetare.
 

Hjärnan är plastisk och den utvecklas varje dag. Den kan lära nytt och den behöver rätt förutsättningar, liksom hela du behöver rätt förutsättningar.

I den här chefspodden pratar vi med pedagogen och organisationsutvecklaren Ulrika Ahlqvist på Hjärnberikad. Ulrika beskriver hur vår hjärna funkar och berättar varför hon blev så fångad av de nya rön som forskarna vid Sahlgrenska i Göteborg höll på med.
 

Du kan påverka hur din gärna mår och kan prestera med hjälp av fysisk träning, engagemang och realtioner. Men också med mat. Kolla vad som ska ligga i fruktkorgen. Och skapa en bra arbetsmiljö där även hjärnan mår bra.