För säkerhets skull – försäkringar för våra medlemmar

Ung mamma pussar på sin bebis gosiga kind.

Vi önskar oss alla ett liv utan olyckor och skador. Men skulle det hända dig något är det bra att ha en försäkring som fångar dig när du faller. I ditt medlemskap ingår vissa helt gratis och andra får du till förmånliga priser.

Kostnadsfria försäkringar som ingår i medlemskapet

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet och kompletterar ersättningen från a-kassan vid ofrivillig arbetslöshet. ​Kom ihåg att du också måste vara medlem i a-kassan för att försäkringen ska gälla.

Som ny yrkesverksam medlem i förbundet får du fyra bra försäkringar kostnadsfritt i tre månader:

  • Livförsäkring
  • Olycksfallsförsäkring
  • Trygghetskapitalförsäkring
  • Sjukförsäkring

Du behöver inte fylla i någon hälsodeklaration, men du behöver vara fullt arbetsför och folkbokförd i Sverige. Under friperioden på tre månader kan du när som helst göra ändringar i ditt försäkringspaket. Du kan även bjuda in din partner att teckna försäkringar. Läs mer hos Akademikerförsäkring.

Är du under 45 år och studentmedlem får du en gratis olycksfallsförsäkring under hela studieperioden. Försäkringen gäller dygnet runt och ger dig ersättning om olyckan är framme. Den täcker bland annat skador och kostnader vid invaliditet, tandskador och rehabilitering. I försäkringen ingår också en krisförsäkring och samtalsstödet Tusen frågor – ett nummer. Akademikerförsäkring vet allt om olycksfallsförsäkringen för studenter. 

Egenföretagarmedlemmar har också flera försäkringar genom medlemskapet.

 

Ansök om medlemskap i Akademikerförbundet SSR

 

Andra medlemsförsäkringar

Akademikerförsäkring är en försäkringsförmedlare som vi äger tillsammans med några andra Sacoförbund. Rådgivarna är oberoende har inte provisionsbaserad lön. Akademikerförsäkring erbjuder bland annat hemförsäkring, barnförsäkring och en gravidförsäkring som kan tecknas av båda föräldrarna. Se hela utbudet hos Akademikerförsäkring eller ring 0771-111 999.

Hos Folksam har du möjlighet att teckna hemförsäkring eller studenthemförsäkring till ett förmånligt medlemspris. Du som är yrkesverksam medlem får också erbjudande om en Juristförsäkring (Juridisk rådgivning, rättskydd och ID-stöld). Juristförsäkringen ingår kostnadsfritt i medlemskapet endast för dig som är registrerad som egenföretagarmedlem. Läs mer hos Folksam eller ring 0771-950 950.  

Ansök om medlemskap i Akademikerförbundet SSR

Bättre koll?

Kolla in Akademikerförsäkrings försäkringskollen – för dig som vill skaffa dig bättre koll på försäkringar. 

Läs även

Vår inkomstförsäkring

Vår inkomstförsäkring ingår i medlemskapet utan extra kostnad. Den kompletterar ersättningen från a-kassan upp till 80 procent av din lön i ungefär sju månader, om du blir arbetslös. Du som tjänar mer än a-kassans tak har nytta av inkomstförsäkringen.

Läs mer

Facklig rådgivning för medlemmar

Svar Direkt är snabbaste vägen till svar på dina frågor. Där kan du fråga oss om vad du vill eller hitta svaret på vanliga frågor. 

Läs mer

Tillsammans ger vi varandra trygghet och styrka

Alla kan vi behöva någon att luta oss mot. Och när det gäller jobbfrågor är facket din bästa vän.

Läs mer

Allt det här får du som medlem i vårt fackförbund

Som medlem i Akademikerförbundet SSR får du service och förmåner anpassade efter dina behov, oavsett om du är student, anställd, egenföretagare, chef eller arbetssökande.

Läs mer