Kongressinsamling till Gaza och Ukraina

Säckar med mat och texten Insamling till Gaza och Ukraina

Kongressen 2024 sker i skuggan av ett allvarligt världsläge. I vår närhet pågår den ryska fullskaliga invasionen av Ukraina fortfarande. Miljontals människor har tvingats lämna sina hem. Många har dött. Infrastruktur har bombats sönder; skolor, sjukhus, bostäder och kulturinstitutioner har förstörts.  

I Gaza pågår Israels krig mot Hamas sedan i oktober förra året. Nu har över 30 000 civila palestinier dödats. Merparten är kvinnor och barn. Hälso- och sjukvården fungerar knappt längre och det är svårt att få tag i mat, mediciner och rent vatten. Barn svälter ihjäl. Det humanitära hjälpbehovet är oändligt.

Du och din förening kan bidra genom att swisha valfritt belopp till: 1235948500. Om ni vill kan du ange vart ni vill att pengarna ska gå.

Akademikerförbundet SSR har kongress i slutet av maj och kongressinsamlingen går till humanitär hjälp i Gaza och i Ukraina. Solidaritetsfonden har redan startat Kongressinsamling 2024 med att skänka 100 000 kronor till UNRWA, FN:s hjälporganisation för de palestinska områdena. Solidaritetsfonden firar 30-årsjubileum i år.

Den förening som lyckas samla ihop 500 kronor får ett diplom. Kom ihåg att skriva din förenings namn när du swishar: 1235948500.

Förtydligande: 
Akademikerförbundet SSR fördömer alla terrororganisationer och alla terrorhandlingar, naturligtvis även Hamas massaker, våldtäkter och tortyr i södra Israel och tagande av gisslan den 7 oktober 2023. Det utlöste Israels krig mot Hamas i Gaza. Cirka 250 personer togs som gisslan av Hamas och fördes in i Gaza, cirka 130 människor är fortfarande gisslan. Vi vill se ett omedelbart frisläppande av gisslan.

Köp Solidaritetsfondens fina pins till stöd för fondens arbete.

Läs mer om Solidaritetsfonden