Medlemsförmån: Se föreställningen Europeana på Dramaten

Just nu får du som är medlem i Akademikerförbundet SSR 25 % rabatt på standardpriset på samtliga föreställningar av Europeana under perioden 3 september-30 september. Boka senast 30 april.

Europeana spelas på Stora scenen på Dramaten och är ett storhetsvansinnigt försök att i en enda teaterföreställning omfatta hela Europas 1900-tal.

Mer om föreställningen

Startpunkten är den tjeckiske författaren Patrik Ouředníks bok Europeana från 2001 som på endast 100 sidor försöker sig på just detta. En hypnotisk text som kastar sig i maniskt tempo mellan de stora historiska skeendena och de banala mellanmänskliga detaljerna. Från skyttegravar till välfyllda kylskåp, från psykoanalys till telefonsex, från betalda semestrar till koncentrationslägren till introducerandet av barbiedockan. En text liksom skriven av en historieprofessor på speed, ett storögt barn eller en utomjording som ramlat ner på jorden och ska försöka förstå och summera hela seklet på kontinenten.Regissören Mattias Andersson låter en grupp unga skådespelare, som knappt var födda på 1900-talet, möta äldre skådespelare i en rytmisk, musikalisk, bilddriven uppsättning. Vad var det som hände egentligen? Och har vi lärt oss något av misstagen i det förflutna?

Här kan du läsa mer om Europeana och se speldatum.

Rabattkod för föreställningen Europeana