Det här gör vi

Varje år anordnar Svensk Chefsförening 100 aktiviteter per termin runt om i landet för dig som är chefmedlem. Liksom våra medlemmar är våra kurser utspridda i Sverige. 

Kvinna föreläser för en stor samling åhörare.

Som medlem i Svensk Chefsförening blir du inbjuden till våra seminarier och utbildningar – tillfällen för kunskap, erfarenhetsutbyte och yrkesgemenskap. Nedan kan du läsa mer om våra olika aktiviteter samt ladda ner vårt program med kommande aktiviteter. En av nyheterna är medieutbildningar för chefer. Vårt populära mentorprogram hålls på två orter varje år – Stockholm och Göteborg 2020, Stockholm och Malmö 2021 – med ansökan på våren och start efter sommaren.

Utbildningarna är kostnadsfria för dig som medlem. Om du får förhinder är det viktigt att du avbokar din plats så att någon annan kan delta. Dessutom hjälper du oss att slippa onödiga kostnader.

Se aktuella aktiviteter här

Chefsfredagar

Flera gånger om året arrangerar Svensk Chefsförening chefsfredagar för dig som är chefsmedlem. Chefsfredagarna bjuder på inspirerande föreläsningar om aktuella chefsfrågor och nätverkande med chefskollegor. Ta gärna med en chefskollega och inled helgen med mingel och kompetensutveckling. 

Chefsfrukostar

Chefens villkor och förutsättningar. Hur motverkar vi hot, våld och trakasserier i arbetslivet? Chefen och lönen. Hur leder man med tillit? Detta och mycket mer diskuterar vi under våra chefsfrukostar med olika teman. Chefsfrukostarna äger rum flera gånger per år, och är en mötesplats där vi diskuterar aktuella frågor och delar erfarenheter över en frukost. 

Chefsseminarier och utbildningar

Oavsett om du är ny som chef eller har flerårig ledarskapserfarenhet, har vi seminarium för dig. Vi bjuder på tilltugg och varvar oftast föreläsningar med praktiska övningar. 

Chefsnätverk

Saknar du någon att bolla tankar och idéer med som rör din chefs- och ledarskapsroll? Då kan våra chefsnätverk vara rätt forum för dig. Svensk Chefsförening startar i samarbete med andra Saco-förbund sådana nätverk runt om i landet. Nätverken vänder sig till dig med personal-, budget- och verksamhetsansvar, och erbjuder goda chanser till spännande utbyten av idéer och erfarenheter. Förbunden erbjuder endast uppstartsmöte, därefter drivs nätverket i egen regi.

Vi som arrangerar nätverken är Fysioterapeuterna, Jusek, Naturvetarna, Officersförbundet, SRAT, Sveriges Arkitekter, Sveriges Ingenjörer och Akademikerförbundet SSR. 

Mentorskapsprogram

Vill du utvecklas i din chefsroll? Vi anordnar ett mentorskapsprogram för dig som är chef och medlem i Svensk Chefsförening. Syftet med programmet är att hjälpa dig i din utveckling och skapa ett hållbart ledarskap. Du kan utvecklas och vara mentor, eller delta och utvecklas som adept. Programmet ges i Stockholm och Göteborg 2020, i Stockholm och Göteborg 2021. Ansökan är öppen våren 2020 och programmet startar hösten 2020. Klicka här för mer info.
 

Klicka här

Klicka på bilden.

Mässor 

Vill du veta mer om vår verksamhet, eller få rådgivning direkt från en chefsförhandlare? Kom då till vår monter och prata chefsfrågor. Varje år deltar vi som utställare vid ett antal mässor runtom i Sverige. Information om vart vi ska finns i broschyren nedan.  

Vill du veta mer eller anmäla dig? Aktuella aktiviteter finns här