Pensionsrådgivning

I ditt medlemskap har du möjlighet att få kostnadsfri pensionsrådgivning från våra samarbetspartners. 

Pensionsrådgivning från Akademikerförsäkring

Du som är medlem får kostnadsfri kunskap och oberoende rådgivning om alla delar av din pension. Oavsett hur lång tid du har kvar att arbeta är det smart att få koll på framtidens inkomster. Pensionsrådgivningen är kostnadsfri och består av två delar: 

1) Ett webbinarium där du får en grundlig genomgång om det viktigaste du behöver veta kring din pension med fokus på tjänstepensionen.

2) Individuell rådgivning som är anpassad för dig utifrån dina personliga mål. 

Läs mer och boka rådgivning hos Akademikerförsäkring

Pensionsrådgivning från Folksam

I rådgivningen går du och pensionsrådgivaren igenom din situation och ser hur mycket pension du får vid den ålder som du önskar gå i pension. Ni ser då över vilka möjligheter det finns om den nivån inte är tillräcklig.

  • Pensionsrådgivning – Se över pensionssystemet och sparande till dig själv eller anhörig (exv barn) i livets olika skeenden.
  • Pensionsplanering – Förbereda livet som pensionär i tid och anpassa pensioner och sparande efter din målbild och förväntade behov.
  • Inkomstplanering vid pensionering – Planera livet som pensionär och se till att på bästa sätt ta ut intjänat pensionskapital.

Som medlem i Akademikerförbundet SSR har du möjlighet till en fullständig pensions- och försäkringsanalys via Folksams certifierade rådgivare, helt utan kostnad. Läs mer och boka rådgivning hos Folksam.

Avtalat – för dig i privat sektor

Avtalats rådgivningstjänst får du som är medlem i Akademikerförbundet SSR personlig och kostnadsfri rådgivning om din tjänstepension ITP. Allt som krävs är en aktiv ITP och ett bank-ID.

Allmän information

Tjänsterna är inte bindande på något sätt. Du väljer själv hur mycket du vill dela med dig av, och om du köper eller omplacerar något. Tänk att du erbjuds en palett av möjligheter – därefter är det upp till dig vad du gör med råden.