Pensionsrådgivning

I ditt medlemskap har du möjlighet att få kostnadsfri pensionsrådgivning från våra samarbetspartners. 

Fyra unga kollegor sitter och har trevligt i en soffgrupp.

Pensionsrådgivning från Akademikerförsäkring

Du som är medlem får kostnadsfri kunskap och oberoende rådgivning om alla delar av din pension. Oavsett hur lång tid du har kvar att arbeta är det smart att få koll på framtidens inkomster. Pensionsrådgivningen är kostnadsfri och består av två delar: 

1) Ett webbinarium där du får en grundlig genomgång om det viktigaste du behöver veta kring din pension med fokus på tjänstepensionen.

2) Individuell rådgivning som är anpassad för dig utifrån dina personliga mål. 

Läs mer och boka rådgivning hos Akademikerförsäkring

Pensionsrådgivning från Folksam

I rådgivningen går du och pensionsrådgivaren igenom din situation och ser hur mycket pension du får vid den ålder som du önskar gå i pension. Ni ser då över vilka möjligheter det finns om den nivån inte är tillräcklig.

Som medlem i Akademikerförbundet SSR har du möjlighet till en fullständig pensions- och försäkringsanalys via Folksams certifierade rådgivare, helt utan kostnad. Skicka ett mejl till pensionsradgivning@folksam.se (för bäst service ber Folksam dig att ange var i Sverige du bor). Folksam kontaktar dig då och pratar mer om vilka önskemål du har och hur ni går vidare.

Avtalat – för dig i privat sektor

Avtalats rådgivningstjänst får du som är medlem i Akademikerförbundet SSR personlig och kostnadsfri rådgivning om din tjänstepension ITP. Allt som krävs är en aktiv ITP och ett bank-ID.

Allmän information

Tjänsterna är inte bindande på något sätt. Du väljer själv hur mycket du vill dela med dig av, och om du köper eller omplacerar något. Tänk att du erbjuds en palett av möjligheter – därefter är det upp till dig vad du gör med råden.