Kom och fira Stockholm Pride med oss

Pridefirande

Stockholm Pride firar 25-årsjubileum med temat "Fira mångfalden". Kom och fira med oss 31 juli till 6 augusti! 

Året runt, dygnet om står vi upp för allas lika värde och ett öppet demokratiskt Sverige.Vi har förstås även i år ett tält i Pride Park på Östermalms IP under hela veckan.

Lördagen den 5 augusti klockan 13:00 är det dags för parad. Starten kommer i år att ligga vid Stadshuset på Kungsholmen och paraden går sedan genom centrala Stockholm till Pride Park/Östermalms IP. Sök upp vår lastbil och dansa med i tåget.

Paraden drar närmare 45 000 deltagare, 200 ekipage, gågrupper och fordon. Den beskådas av närmare en halv miljon människor på Stockholms gator och torg. 

Pride är viktigare än någonsin när klimatet för HBTQI-frågor hårdnar runt om i världen.

Besök gärna vårt seminarium under rubriken ”Ta bort regnbågsflaggan” på fredag klockan 14:00, Pride House (B1+B2, Plan 1), Clarion Hotel Stockholm, Ringvägen 98, 118 60 Stockholm.

”Ta bort regnbågsflaggan” – Ett seminarium om utmaningen i politiskt styrda organisationer när mänskliga rättigheter utmanas. Citatet är direkt hämtat från en kommunal verksamhet. Hur är det för den som arbetar på en arbetsplats där mångfald ifrågasätts, professionen utmanas och där mänskliga rättigheter får stå tillbaka för politisk klåfingrighet? Akademikerförbundet SSRs medlemmar och förtroendevalda har under det senaste året berättat om händelser och situationer där regnbågsflaggan varit som ett rött skynke och där politiker försöker detaljstyra.

På scenen finns ett samtal mellan företrädare för Akademikerförbundet SSR om vad vi på olika nivåer kan göra för att motverka otillbörlig påverkan och bidra till ett öppet demokratiskt Sverige. Mångfald och representation i professionen och den fackliga världen är en förutsättning för att lyckas!

Medverkande
Heike Erkers, förbundsordförande
Mea Strömberg, ombudsman
Daniel Hjalmarsson, utvecklingsstrateg

Läs mer här

Varmt välkommen att delta i alla aktiviteter 🏳️‍🌈

Läs mer om Pridefirande i hela landet och fira gärna Pride där du bor.

#sofackingproud #proudboss #öppetdemokratisktsverige