Samhällsvetarnas mästerskap

Omvärlden förändras allt snabbare, samhällsproblemen är varken lätträknade eller okomplicerade. I Samhällsvetar-SM möter samhällvetarstudenternas kompetens näringslivets och samhällslivets utmaningar i jakt på nya lösningar.

Samhällsvetar-SM är samhällsvetarnas case-mästerskap. Här arbetar samhällsvetarstudenter med att lösa samhällsproblem tillsammans med arbetsgivare och organisationer inom nyckelområden. Man tävlar i lag om två och studenter från hela Sverige kan delta eftersom förbundet står för såväl resor som boende. 

Samhällsvetar-SM är ett sätt för Akademikerförbundet SSR att synliggöra samhällsvetarnas kompetens och skapa nätverkande och karriärmöjligheter för framtidens yrkesverksamma samhällsvetare. De tre bästa lagen får diplom signerade av den namnkunniga och renommerade juryn – en guldkantad merit helt enkelt. Det vinnande laget tar dessutom hem högsta priset på 5 000 kronor att spendera på matvaror. 

Casemästerskapet pågår i två dagar i slutet av november och innehåller inspirationsföreläsningar, avslöjande av hemligt caseuppdrag, lagarbete, gemensam middag, korta muntliga presentationer av bidrag med stöd av powerpoint, inspirationsföreläsning, finalomgång med extra tid för presentationer och prisutdelning.

Såklart står Akademikerförbundet SSR för resa, boende och mat! Det enda du och din partner behöver är att vara medlemmar.

Tid och plats

Tid: Den 27-28:e November 2017. 
Plats: Waterfront Congress, Stockholm

Måndag 27/11

11.00 Invigning 
11.20 Föreläsningar jury
12.00 Lunch 
13.00 Föreläsningar jury
13.20 Caseorganisationen presenterar sin utmaning
17.00 Gemensam middag 
21.00 Deadline för inlämning

Tisdag 28/11

08.30 Presentationer inför jury 
11.00 Jury presenterar finalister
11.15 Lunchmingel 
12.00 Hemlig föreläsare
12.45 Finalpresentationer
14.00 Vinnare tillkännages

Priser

1:a plats – 5 000 kr i presentkort vardera på mat.
1:a till 3:e plats – Meriterande diplom signerade av juryn

Tema 2017

Migration i 2018-års valrörelse 

Anmälan

Ta chansen och anmäl ditt lag redan nu.  

Sista anmälningsdag är den sista oktober.

För mer information om årets evenemang se vårt kalendarium eller kontakta oss.