Samhällsvetarnas mästerskap

Omvärlden förändras allt snabbare, samhällsproblemen är varken lätträknade eller okomplicerade. I Samhällsvetar-SM möter samhällvetarstudenternas kompetens näringslivets och samhällslivets utmaningar i jakt på nya lösningar.

Samhällsvetar-SM är samhällsvetarnas case-mästerskap. Här arbetar samhällsvetarstudenter med att lösa samhällsproblem tillsammans med arbetsgivare och organisationer inom nyckelområden. Man tävlar i lag om två och studenter från hela Sverige kan delta eftersom förbundet står för såväl resor, mat som boende. 

Samhällsvetar-SM är ett sätt för Akademikerförbundet SSR att synliggöra samhällsvetarnas kompetens och skapa nätverkande och karriärmöjligheter för framtidens yrkesverksamma samhällsvetare. De tre bästa lagen får diplom signerat av den namnkunniga och renommerade juryn – en guldkantad merit helt enkelt. Det vinnande laget tar dessutom hem högsta priset på 5 000 kronor var att spendera på matvaror. 

Casemästerskapet pågår i två dagar i slutet av november och innehåller inspirationsföreläsningar, avslöjande av hemligt caseuppdrag, lagarbete, gemensam middag, korta muntliga presentationer av bidrag med stöd av powerpoint, inspirationsföreläsning, finalomgång med extra tid för presentationer och prisutdelning.

Såklart står Akademikerförbundet SSR för resa, boende och mat! Det enda du och din partner behöver är att vara medlemmar.

Klicka här för att bli studentmedlem i Akademikerförbundet SSR. Det kostar bara 100 kronor för hela studietiden.

Tid och plats

Tid: 11-12 november 2019
Plats: LRF, Franzéngatan 1B, Tunnelbana Stadshagen

Priser

1:a plats – 5 000 kr i presentkort vardera på mat.
1:a till 3:e plats – Meriterande diplom signerat av juryn

Tema 2019

Hållbar utveckling - i hela landet!

Årets case presenteras av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Jury

Juryn består av representanter från:

Anmälan

Ta mig till anmälan

Ta chansen att anmäla ditt lag senast den 10 oktober.

För mer information om årets evenemang se vårt kalendarium eller kontakta oss.

Läs även

Allt det här får du som studentmedlem

Som studentmedlem har du tillgång till en mängd förmåner – från karriärrådgivning och intressanta workshops till försäkringar och hjälp med ditt CV. Och det kostar bara 100 kronor för hela studietiden.

Läs mer

Varför facket när jag studerar?

Ett medlemskap i Akademikerförbundet SSR ger dig trygghet och utveckling. Med oss kommer du närmare arbetslivet. 

Läs mer