Är du rustad för din framtid?

Vi vet vad som krävs av framtidens akademiker. Följ vår checklista för din framtida karriär. Bli medlem idag och ta del av alla våra förmåner så blir du bättre rustad för din framtid och har chansen att vinna en iPad mini!

#minframtid och vinn en iPad mini!

Den 4 till 8 maj kommer en tävling att äga rum, där våra studentmedlemmar, befintliga som nytecknade, får delta. Tävlingsreglerna är enkla: Ta ett foto på dig själv vid Akademikerförbundet SSR:s monter eller vid en #minframtid-affisch och presentera vår bästa medlemsförmån. Publicera sedan foto och presentation på Instagram med hashtagen #minframtid. En jury kommer sedan att se över alla bidrag och utse en vinnare!  

Hittar du inte oss går det bra att fota dig med hemsidan som bakgrund.

Cv-granskning – bättre hjälp får du inte!

Mejla oss ditt cv, personliga brev och jobbannons och få feedback inom två arbetsdagar. Ditt cv granskas utifrån layout, språk och relevans. Obs! Glöm inte att skicka med ditt medlemsnummer, som du hittar på baksidan av din medlemstidning Akademikern.

Simulerad anställningsintervju – kom förberedd till intervjun

Vill du köra en generalrepetition med din studentombudsman inför din riktiga anställningsintervju, kontakta din studentombudsman för att boka tid. Var beredd på att skicka över en jobbannons eller annat underlag för tjänsten i god tid. Denna vecka har du möjligheten att få en kort simulerad anställningsintervju där du pluggar.

Karriärrådgivning – bolla dina tankar med någon som har koll på branschen

Karriär betyder avancemang inom ett område, en bransch eller organisation. Men din karriär börjar långt innan du tar det första steget in hos din första arbetsgivare. Vår karriärservice handlar därför om att förbereda dig på möjligheterna som ligger framför dig, liksom att upptäcka värdet av de erfarenheter som du redan har. Kontakta dina studentombudsmän för att boka rådgivning inför anställningsintervjun.

Lönesök och rådgivning – visst vore det trist att gå miste om tusenlappar?

Få koll på löneläget genom aktuell lönestatistik på Saco Lönesök, en databas för akademikerlöner som du får tillgång till som medlem. Här kan du titta på löneläge utifrån utbildningsbakgrund, ort, bransch, ålder och så vidare. Du kan även lägga in en jämförelse för att se hur din lön ligger i förhållande till din arbetsmarknad.

Du förtjänar en god arbetsmiljö

Om du blivit felaktigt behandlad i arbetslivet får du hjälp av förbundets experter. Förbundets ombudsmän och jurister ser till dina intressen och bevakar dina rättigheter. Att anlita en advokat är dyrt och kostar omkring 2 000 kronor per timme. Genom ett medlemskap i Akademikerförbundet SSR får du kvalificerad hjälp oavsett hur många timmar du behöver! Vi ger dig ett omedelbart svar när du ringer SSR-Direkt. Hos oss kan du stämma av förslag på anställningsavtal, samt få lönerådgivning och svar på frågor om avtals- och arbetsrättsliga frågor.Kontakta SSR-Direkt.

Föreläsningar – varje termin håller vi föreläsningar där du studerar

Som studentmedlem får du information om föreläsningar, workshops och seminarier som behandlar frågeställningar kring jobb och karriär. Exempel på ämnet är cv-föreläsningar, smarta extrajobb och seminarier om just din yrkesroll och arbetsmarknad.

Studiebesök – besök din kommande arbetsgivare

Varje termin anordnas studiebesök på olika intressanta arbetsplatser runt om i landet. Kontakta dina studentombudsmän för att höra när nästa studiebesök är på just ditt lärosäte.

Vi anställer också studentinformatörer bland våra medlemmar, så ta chansen till studietidens kanske roligaste och mest värdefulla merit vid sidan av studierna. Läs mer om jobbet under fliken "Bli studentinformatör". 
 

Inte övertygad än?

Försäkringar - med en god trygghet bygger du gott självförtroende

Som studentmedlem får du en gratis olycksfallsförsäkring under hela studieperioden om du är under 40 år. Försäkringen gäller dygnet runt och ger dig ersättning om olyckan är framme. Den täcker bland annat skador och kostnader vid invaliditet, tandskador och rehabilitering. I försäkringen ingår också en krisförsäkring. Studentmedlemmar som fyllt 40 år får olycksfallsförsäkringen fritt under tre månader och har sedan möjlighet att förlänga den till förmånlig premie.

Du kan också teckna en förmånlig studenthemförsäkring. Den erbjuder ett bra grundskydd som täcker bland annat brand- och vattenskador, stöld och överfall, samt omfattar en reseförsäkring (upp till 45 dagar). Läs mer om det breda utbudet hos Akademikerförsäkring.

Kom ihåg att efter hårt arbete förtjänar du avkoppling!

Som medlem kan du till mycket bra priser hyra boende på tre semesterorter i Sverige och utomlands. Förbundet har hus i Sveriges vackraste fjällby, Klövsjö i Jämtland, nyrenoverade lägenheter i Fuengirola på spanska solkusten och bekväma hus i Cagnes-sur-mer på franska rivieran.