Pension kan vara krångligt! Vi hjälper dig.

Akademikerförbundet SSR har förhandlat fram en ny pensionslösning för tjänstepensionen – där du som jobbar i kommun eller region får 1,5% mer i pensionsavsättning varje månad!  (AKAP-KR heter det avtalet). Detta gäller för majoriteten av anställda i kommun, region och kommunala bolag, men inte alla.

Är du anställd i kommun, region eller kommunalt bolag och en lön över 44 375 kr vid årsskiftet eller har ett påbörjat intjänande av förmånsbestämd ålderspension (pensionsavtalet KAP-KL) har du möjlighet att byta till ett premiebestämt pensionsavtal (AKAP-KR).

Vi vet att det kan vara krångligt med pension. Därför arrangerar vi tillsammans med vår förhandlingsorganisation OFR webbinarium för att hjälpa dig förstå skillnaderna när du gör ditt val. Under webbinariet finns även möjlighet att ställa frågor och få mer fakta inför ett eventuell val. Det är ingen individuell pensionsrådgivning.

Tillfällen

3 maj 11-12

Anmäl dig här.

9 maj 16-18 samt 24 maj 16-18

Anmäl dig här:https://www.ofr.se/samlad-info-om-nyheterna-i-pensionsavtalen-for-kommun-och-regionsektorn/

Det går även bra att ta del av en inspelad version av webbinariet, du kommer till inspelningen genom att klicka på länken ovan.

Är du mer intresserad av individuell pensionsrådgivning generellt hittar du det här:
Pensionsrådgivning (akademssr.se)