Vi söker regionalt skyddsombud  

Brinner du för arbetsmiljö? Nu söker vi dig som vill ta ett uppdrag som regionalt skyddsombud på 40 procent inom privat och ideell sektor. Uppdraget riktar sig främst mot Mälardalen med angränsande län samt digitala uppdrag mot resten av landet. 

Det regionala skyddsombudsuppdraget innebär att verka för en bättre arbetsmiljö inom företag och organisationer i privat och ideell sektor genom att aktivera och främja samarbetet mellan arbetsgivaren och arbetstagarna. Tyngdpunkten ligger i att förmå arbetsgivaren och arbetstagarna att arbeta förebyggande med arbetsmiljöfrågorna på arbetsplatsen. Du ska även verka för att lokala skyddsombud utses och att skyddskommittéer inrättas, där villkoren för detta är uppfyllda. Du ska även stötta våra skyddsombud inom dessa sektorer.  

Vem söker vi?

Du bör ha erfarenhet av fackligt arbete i allmänhet och arbetsmiljöarbete i synnerhet. Har du erfarenhet av privata sektorn är det en fördel men inget krav. Vi söker dig som är självständig och drivande, gillar att träffa nya människor och har erfarenhet av arbetsmiljöarbete, till exempel som skyddsombud. 

Att vara regionalt skyddsombud är ett förtroendeuppdrag vilket innebär tjänstledighet från ordinarie arbetsuppgifter. Förbundet står för ersättning av lönebortfall, ett månatligt arvode samt utbildning för uppdraget. Omfattningen är 40 procent och mandatperioden är ett år, med möjlighet till förlängning. Uppdraget förutsätter körkort och tillgång till bil. 

Är du intresserad? Hör av dig till Cecilia Bergsten, ombudsman och ansvarig för arbetsmiljö, på cecilia.bergsten@akademssr.se eller 08-617 44 75. 

Vi vill ha din intresseanmälan senast 30 juli 2022.