Vinnaren av HR-priset 2024!

en man med vit skjorta och kavaj står vid en trappa och ler in i kameran

Årets HR-forskningspris, som Akademikerförbundet SSR är med och delar ut, går till Andreas Wallo, som genom sitt ledarskap inom HELIX Competence Centre vid Linköpings universitet gjort betydande framsteg inom forskningen om personalvetarens yrkesroll. Stort grattis!

Det är HR-föreningen som står bakom priset – Akademikerförbundet SSR är stolt samarbetspartner och sitter bland annat med i juryn. HR-forskningspriset delas ut under HR-dagarna i Stockholm, som Akademikerförbundet SSR är med och arrangerar, den 23 oktober.

HR-dagarna 2024 23-34 oktober

Motivering:

“Andreas Wallo, docent och biträdande professor i pedagogik med fokus på arbetslivsfrågor, har genom sitt ledarskap inom HELIX Competence Centre vid Linköpings universitet gjort betydande framsteg inom forskningen om personalvetarens yrkesroll. Genom att leda en forskargrupp som noggrant studerat vad personalvetare faktiskt gör i sin vardag, deras arbetsuppgifter och den roll de spelar och ges i organisationer, har Andreas Wallo synliggjort ett område som länge varit underutforskat.

Forskningsprojektet har resulterat i ett flertal insiktsfulla och välskrivna artiklar som på ett unikt sätt belyser personalvetarnas arbete, både i nationell och i en internationell kontext, där sådana studier är sällsynta. I artiklarna presenteras modeller som ökar förståelsen av personalvetarnas yrkesroller.

Juryn anser att Andreas Wallos forskning förtjänar bred spridning och tillämpning inom HR-Sverige. Hans bidrag har gett ett värdefullt tillskott till förståelsen av personalvetarnas profession och arbetsliv, och gör honom väl förtjänt av utmärkelsen HR-forskningspriset 2024.”

Om forskningspriset för HR

Forskningspriset för HR ska skapa ökad närhet mellan forskning och praktik och lyfta fram den viktiga forskning som görs men som inte alltid når igenom det dagliga ”bruset”. 

Jury

  • Sveriges HR-förening
  • Centrum för global HRM
  • IPF Institutet för Personal- och Företagsutveckling
  • Studentlitteratur
  • Akademikerförbundet SSR

Mer läsning

De vann forskningspriset för HR 2023

Vill du veta mer?

Kontakta professionsombudsman maria.fladvad@akademssr.se