Olika sorters medlemskap

Vi har flera olika medlemskap. Här hittar du det som passar dig bäst.

Yrkesverksam

Vårt vanligaste medlemskap. För dig som är anställd och har studerat en utbildning på minst 180 högskolepoäng inom beteendevetenskap, ekonomi, folkhälsovetenskap, personalvetenskap, samhällsvetenskap eller socialt arbete. Klicka här för att ansöka om medlemskap.

Du som är nyexaminerad får rabatt på medlemsavgiften de två första åren. 

Studentmedlem

Du som studerar en utbildning som ger minst 180 hp inom beteendevetenskap, ekonomi, folkhälsovetenskap, personalvetenskap, samhällsvetenskap eller socialt arbete kan bli studentmedlem. Studenmedlemskapet kostar bara 100 kronor för hela studietiden. Klicka här för att bli studentmedlem.

Egenföretagare

Särskild egenföretagarservice. Företagsförsäkring. Arvodes­råd­givning­. Avdragsgill serviceavgift. Klicka här för att ansöka om medlemskap.

Både anställd och egenföretagare

För dig som är både och! Alla fördelar som yrkesverksam medlem plus all vår egenföretarservice. Klicka här för att ansöka om medlemskap.

Doktorand

Lägre avgift för dig som doktorerar. Klicka här för att ansöka om medlemskap.

Arbetssökande

Alla fördelar och lägre avgift tills du hittar nytt jobb. Klicka här för att ansöka om medlemskap.

Etableringsmedlem

För dig som har utbildning från annat land och nu studerar, gör praktik eller är i arbetsmarknadsåtgärd för att etablera dig i Sverige. Etableringsmedlemskap kostar bara 100 kronor en gång och gäller upp till två år. Klicka här för att ansöka om medlemskap.

Introduktionsmedlem

Har du din utbildning från ett annat land, är ny på svensk arbetsmarknad och har en kvalificerad anställning? Då får du kraftig rabatt på avgiften i två år. Klicka här för att ansöka om medlemskap.

Läs även

Vad kostar det?

Halvtidsanställd, nyexaminerad eller sjukskriven? Se till att du betalar rätt medlemsavgift.

Läs mer

Byta fackförbund och a-kassa

Är du redan medlem i ett annat fackförbund? Du kan enkelt och snabbt byta till Akademikerförbundet SSR och Akademikernas a-kassa.

Läs mer