Vi är föreningsutvecklare

Föreningsutvecklarnas uppdrag är att bilda och stötta lokala föreningar, hålla fackliga grundkurser och styrelseutbildningar samt vara mentorer för våra lokala fackliga företrädare i kommuner och regioner samt distriktsföreningarna. 

Hör gärna av dig till din föreningsutvecklare när du är intresserad av att dra igång en lokalförening eller om du är lokalt- eller regionalt fackligt aktiv i kommun eller region och önskar stöd i förenings- och styrelsearbetet!

Våra föreningsutvecklare är vanligtvis också lokalfackligt aktiva på sina egna arbetsplatser och har sitt uppdrag för förbundet på deltid.

Föreningsutvecklarna förhandlar INTE individuella ärenden eller lokala MBL-, samverkans- eller löneförhandlingar.  Är du osäker på vart du ska vända dig med din fråga ringer du alltid våra ombudsmän i Rådgivningen på 08-617 44 00.

Vi söker nya föreningsutvecklare

Akademikerförbundet SSR har sedan 1997 haft en verksamhet med regionombud. Vi kommer nu att gå vidare med att utveckla rollen och byter då namn till föreningsutvecklare. Uppdraget är ett fackligt förtroendeuppdrag och i rollen ingår främst att hjälpa medlemmar att organisera sig i lokala föreningar, vara mentor för mindre erfarna fackliga företrädare, bistå i det viktiga medlemsrekryteringsarbetet samt att vara ambassadör för förbundet. Uppdraget är tidsbegränsat och på deltid, ersättning för förlorad arbetsförtjänst utgår. 

Vi söker nu dig som har några års erfarenhet av lokalfackligt arbete och brinner för frågor som rör organisering och medlemsrekrytering. För närvarande söker vi föreningsutvecklare i:

  • Södermanland
  • Jämtland
  • Halland

Om du är intresserad eller har frågor om det fackliga uppdraget, kontakta rekryteringschef Jenny Grenander, 070-648 44 18 eller via e-post jenny.grenander@akademssr.se 

Vill du ha facklig rådgivning?

Gå till Svar Direkt eller ring oss på 08-617 44 00.

Föreningsutvecklare