Akademikerförbundet SSR:s solidaritetsfond stöttar World Food Programme

Svält hotar stora delar av Afrika, och orsakerna är flera. För att kunna hjälpa där behovet är som störst, skänker förbundets Solidaritetsfond 100 000 kronor till World Food Programme. 

260 miljoner människor vaknar med tom mage. De lägger sig på kvällen hungriga. Hungerkatastrofen är ett faktum. Svält hotar på Afrikas horn och drabbar framför allt kvinnor och barn. Somalien, Eritrea, Djibouti och delar av Etiopien, också i Sudan, Sydsudan och Jemen är människor och särskilt barn hårt drabbade. Orsakerna är flera. Pandemin, klimatförändringarna där torka och översvämningar gör marken obrukbar, kriget i Ukraina med stigande priser och brist på mat som följd.

Förbundets solidaritetsfond har beslutat att skänka 100 000 kronor till World Food Programme för deras viktiga arbete att hjälpa där nöden är som störst. Vi ser den hungerkatastrof som hotar stora delar av Afrika och vi ser det stora behovet av insatser. Solidaritetsfonden arbetar för global solidaritet i hela världen. 

World Food Programme är världens största humanitära organisation. De räddar liv i nödsituationer. De använder livsmedelsassistans för att bygga fred, stabilitet och välstånd för människor som återhämtar sig från konflikter, katastrofer och effekterna av klimatförändringar. 2020 fick WFP Nobels fredspris.