Att växa genom mentorskap

Oavsett om du är ny som chef eller har lång erfarenhet finns det alltid mer att lära – om dig själv och om rollen som ledare. Hur kan du växa och hitta rätt i chefskapet och som ledare? I Chefspodden pratar vi om det populära mentorskapsprogrammet för chefer tillsammans med ledarskaps- och organisationskonsulten Ulrika Sedell. Och om vikten av att stanna upp och reflektera.

Det är kul och givande att vara mentor! Och ett stort värde för den som är adept att få utvecklas utifrån sin situation och sina behov. Om du känner att du vill dela erfarenheter, få stöd och råd av en annan chef samt fylla på med ny kunskap så är mentorskapsprogram en fantastisk möjlighet – både som adept och som mentor.

I det här avsnittet av Chefspodden samtalar vi med ledarskaps- och organisationskonsulten Ulrika Sedell om att ha mentor och att vara mentor. Du funderar kanske över vad du gör och vad du vill göra, vad du behöver för att växa och hur man hittar rätt i chefskapet och som ledare. Att delta i ett mentorskapsprogram ger en möjlighet att reflektera över sina frågor, sina behov och samtidigt nätverka och inspireras tillsammans med andra, med forskarföreläsningar och erfarenhetsutbyte.

Svensk Chefsförenings mentorskapsprogram består av fem träffar under september till maj. Tre träffar är digitala tillsammans med Ulrika Sedell. Start och slut är fysiska träffar i Stockholm.

I det program som just avslutats har vi pratat om hur man kan vara ledare i dag, i en mer komplex tid, och fått en del verktyg. Vi har pratat om chefsrollen och om att arbeta hållbart för både dig själv och dina medarbetare. Tid för reflektion är helt avgörande för oss alla. Sök om du vill vara mentor i det här programmet! Och sök om du vill ha en mentor och delta som adept.

I podden pratar vi om hur ett mentorskapsprogram fungerar, vilka frågor man kan jobba med. Vi skickar med några tankar om hur du kan tänka. Ge dig själv chansen att reflektera och mogna!

Läs mer och ansök till mentorskapsprogrammet här – kostnadsfritt för dig som är medlem. Ansökan till höstens program stänger 20 juli 2023. Inte medlem? Ansök om medlemskap här. 

Vill du lyssna på fler avsnitt av Chefspodden? 

Lyssna på Spotify | Acast | Apple Podcasts/ iTunes | Soundcloud eller direkt här på webben.