Cecilia Sandahl ny kommunikationschef på Akademikerförbundet SSR

Cecilia Sandahl tillträder idag tjänsten som kommunikationschef på Akademikerförbundet SSR. Hon kommer närmast från tjänsten som presschef på Sveriges läkarförbund.

– Vi är mycket glada över att ha rekryterat en så rutinerad person som Cecilia Sandahl. Hon har en gedigen erfarenhet både av att arbeta med press- och kommunikationsfrågor för fackföreningar och som journalist, säger Lars Holmblad, förbundsdirektör för Akademikerförbundet SSR.

Cecilia Sandahl kommer närmast från tjänsten som presschef på Sveriges Läkarförbund. Hon har tidigare bland annat arbetat som presschef på Vårdförbundet och på Statens institutionsstyrelse. Hon har även en tidigare flerårig bakgrund som journalist, bland annat på Expressen, Sydsvenskan och TV4.

– Akademikerförbundet SSR är ett aktivt fackförbund med medlemmarna i fokus och en stark vilja att driva många högaktuella frågor i samhällsdebatten. Jag ser väldigt mycket fram emot att börja arbetet med att driva kommunikationen på förbundet, säger Cecilia Sandahl.